Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hospodářské budovy na hranicích Krnovska a Opavska vznikl od jisker

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly téměř do čtvrtečního půlnoci 22. 11. 2012 v obci Brumovice, místní části Úblo (okres Opava), u požáru hospodářské budovy, navázané na rodinný dům. Hasičům se podařilo uchránit před ohněm obytnou část. Ve článku je krátké video z požáru.

Škoda, především na zničené střeše stodoly, byla předběžně odhadnuta na 220 tisíc korun. Může za to nesprávné topení kotlem – únik jisker na uskladněné palivo. Nikdo nebyl zraněn.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve čtvrtek večer před půl devátou. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanic Krnov a Opava, s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Brumovice a Horní Benešov.

Při jejich příjezdu do Úbla se již oheň rozšířil z kotelny na tuhá paliva až na střechu hospodářského objektu, střecha měla plochu zhruba 20 × 10 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelou hodinu, další hodinu a půl jim zabralo dohašování s proléváním konstrukcí.

Za požár může neopatrnost, nepozornost při topení pevnými palivy, z kotle totiž několika otvory vylétávaly jiskry, a ty zapálily uskladněné palivo.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet