Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičí na dokončovaném tunelu v Lysůvkách na Frýdecko-Místecku zásahy u nehod i požárů

Mezi Rychalticemi a Frýdkem-Místkem již nějaký čas probíhá výstavba nové rychlostní silnice R48. Jedním ze stavebních objektů je i tunel pod Zahradnickou ulicí v Lysůvkách.

Vzhledem k blížícímu se zprovoznění stavby v tunelu během několika posledních dnů cvičili hasiči, policisté a záchranáři.

Průchod Lysůvkami je řešen tunelem dlouhým 160 metrů, v kilometrech 20,040 –20,200. Tunel je navržen jako hloubený s monolitickým stropem betonovaným na zemní skruži.

Niveleta komunikace v místě tunelu – průchodu Lysůvkami je zahloubena asi osm metrů. Na konci úseku stavby je navrženo dočasné úrovňové napojení na stávající silnici i/48 ve směru Frýdek-Místek, před stávající oboustrannou benzínovou pumpou.

Námětem taktických cvičení je v různých obměnách nehoda případně i s následným požárem či úniky nebezpečných látek, aby si hasiči mohli vyzkoušet co největší spektrum činností.

Během zásahu ve středu 4. prosince 2012 jednotky vyprošťovaly zraněné z osobních vozidel a hasily požár, námětem cvičení v den následující byl střet nákladního vozu s autobusem.

*foto: Jan Karásek

Sdílet