Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Bruntálska vyprošťovali pošťačku z dodávky po střetu s autobusem u Karlovy Studánky

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý 12. 2. 2013 dopoledne u Karlovy

Studánky (okres Bruntál) u nehody velkého autobusu a poštovní dodávky Ford Tranzit. Hasiči museli vyprostit zraněnou řidičku dodávky, zranily se také dvě seniorky, cestující v autobusu.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě mezi Karlovou Studánkou a Vrbnem pod Pradědem informováno v úterý ráno krátce po půl deváté. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Rýmařově a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vrbna pod Pradědem.

V havarované poštovní dodávce zůstala zaklíněná její řidička. Hasičům se jí podařilo vyprostit pomocí hydraulických nůžek, hydraulického válce a řetězu.

Předali ji Zdravotnické záchranné službě. Silnice mezi Karlovou Studánkou a Vrbnem pod Pradědem byla během zásahu hasičů zhruba hodinu uzavřena.

Hasiči také zachytili na silnici únik provozních kapalin z dodávky a autobusu pomocí sorbentu. Po odtažení obou havarovaných vozidel (odtahovými firmami) by se měli v úterý odpoledne na místo nehody vrátit a uklidit silnici.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet