Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě autobusu a osobáku u obce Kvasice byl těžce zraněn řidič osobáku, náledí komplikovalo odjezd i náhradnímu autobusu

V 10:17 hodin bylo krajské operační středisko zlínských hasičů informováno o dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu. Místem nehody měla být podle oznamovatele komunikace z obce Kvasice směrem na obec Bělov.

Na místo události byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže, kterou posílili i profesionálové z Otrokovic, jejichž stanice se nacházela blíže k hlášenému místu události.

Už v průběhu jízdy hlásil velitel zásahu na operační středisko, že komunikace je silně zledovatělá a řidič zásahového vozidla musí tomuto stavu přizpůsobit i jízdu. I přes tuto komplikaci byla jednotka z Otrokovic na místě do 10 minut od výjezdu ze stanice.

Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla VW Touareg s autobusem hromadné přepravy osob. Řidič osobáku se nacházel mimo vozidlo a byl vážně zraněn. Hasiči ho stabilizovali a zafixovali jeho páteř za pomocí krčního límce. K dalšímu ošetření byl následně převzat posádkou zdravotnické záchranné služby, která ho také transportovala k dalšímu ošetření do Zlína.

Z cestujících autobusu nebyl nikdo zraněn. Na místo nehody byl provozovatelem přistaven náhradní spoj, který měl cestující odvést. Stav komunikace ale zkomplikoval i odjezd tohoto náhradního spoje. Velitel zásahu proto požádal o příjezd posypového vozu údržby komunikací. Po jeho příjezdu a ošetření povrchu komunikace mohl náhradní spoj z místa všechny cestující bezpečně přepravit.

Hasiči zajistili místo události a provedli opatření proti vzniku požáru u havarovaného osobního vozidla. Odtah autobusu byl vyřešen jeho provozovatelem, vrak osobního vozidla zajistili policisté. Jednotky předaly místo události policii a postupně se vrátily na své stanice.

Po dobu zásahu složek IZS byl provoz na komunikaci uzavřen.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet