Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Habrovany a Nemojany havarovala při kondiční jízdě hasičská cisterna, tři členové jednotky utrpěli lehká zranění

S cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 25 Š706 RTHP havarovali dnes v dopoledních hodinách při kondiční jízdě dobrovolní hasiči z Drnovic na silnici mezi Habrovany a Nemojany.

Vozidlo po nehodě vyjelo mimo silnici a převrátilo se na bok. Tři hasiči utrpěli lehká zranění a byli převezeni do nemocnice.

Cisternu začala na silnici ve směru z Habrovan na Nemojany na Vyškovsku předjíždět devatenáctiletá řidička Škody Octavia a podle některých svědků měla řidiče hasičského auta značky Škoda 706 při návratu do jejího jízdního pruhu ohrozit, řidič se lekl, strhl řízení na pravou krajnici, auto vyjelo mimo silnici do pole, kde se převrátilo na bok.

Dvacetiletý řidič hasičského auta a jeho dva spolujezdci utrpěli při havárii lehká zranění. Policisté dál šetří, kdo za nehodu mohl a dosud také nemají vyčíslenou škodu na vozidle. Alkohol v dechu řidič neměl.

por. Mgr. Iva Šebková, Policie ČR

K události byly následně vyslány tři profesionální jednotky, které kromě péče o zraněné zajišťovaly vozidlo proti požáru a likvidovali uniklé provozní náplně.

Foto: vyskovsky.denik­.cz

Sdílet