Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Špindlerově Mlýně se srazil skibus s dodávkou, obě vozidla začala po srážce hořet

K dopravní nehodě dvou dodávek došlo dnes 18. března dopoledne na silnici mezi Špindlerovým Mlýnem a Špindlerovkou na Trutnovsku.

Řidič dodávky Volkswagen Transporter, převážející plastové nádrže s naftou a jedoucí ve směru od Špindlerovky, z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, kde se srazil s další dodávkou – skibusem Mercedes Vito.

V dodávce byl pouze řidič, ve skibusu cestovalo celkem sedm lidí. Po střetu začala hořet jedna z dodávek a plameny přeskočily i na druhé vozidlo. Navíc došlo k úniku převážené nafty.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 10:52 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí s cisternou a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna s další cisternou. Při příjezdu první jednotky na místo byli všichni pasažéři mimo vozidla.

Na místě zasahovali také členové Horské služby, kteří pomáhali lidem ze skibusu. Hasiči po příjezdu na místo začali s hašením obou vozidel a zároveň položili na silnici sorbční dečky, aby zabránili úniku nafty dále po komunikaci.

Požár dostali pod kontrolu během patnácti minut a krátce po poledni se podařila obě vozidla dohasit. Záchranná služba odvezla z místa události celkem sedm zraněných osob. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: HZS Vrchlabí & Anatolij Truhlář (LZS Královéhradec­kého kraje)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet