Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V ranních hodinách zasahovaly jednotky hasičů ze Vsetína a Uherského Hradiště u dvou dopravních nehod

K první dopravní nehodě došlo bezprostředně před osmou hodinou ranní v Huslenkách na Vsetínsku. Při čelním střetu autobusu a osobního vozidla došlo podle oznamovatele ke zranění jedné osoby.

Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Vsetín. Zatímco osobní vozidlo zn. Škoda skončilo po střetu se zdemolovanou přední části zcela mimo vozovku, autobus zn. Man uvíznul pouze za krajnicí vozovky. Na místě nehody zasahovala také posádka zdravotnické záchranné služby, která si převzala zraněného do své další péče.

Na místě nebyl zjištěn žádný únik provozních kapalin ani nebezpečí vzniku požáru. Autobus byl vyproštěn zpět na komunikaci, vyproštění osobního vozidla zabezpečil majitel.


Druhá dopravní nehoda byla na naše operační středisko oznámena cestou PČR v 08:52 hodin. Na komunikaci z Kunovic směrem na Uherský Ostroh došlo k převrácení vozidla na střechu a zaklínění osob.

Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálů z Uherského Hradiště, která byla posílena jednotkou hasičů Jihomoravského kraje stanice Veselí nad Moravou.

Po příjezdu hasičů z Uherského Hradiště bylo zjištěno, že ve vozidle byly zaklíněny dvě osoby, které ale byly vyproštěny ještě před příjezdem hasičů. Vzhledem ke skutečnosti, že na místě nehrozilo žádné další nebezpečí a síly byly dostačující, byla jednotka z Veselí odvolána zpět na svou stanici. Následně z místa události odjela i naše jednotka.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet