Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda motocyklu, osobáku a autobusu na komunikaci z Kunovic si naštěstí vyžádala jen lehké zranění motorkáře

Naštěstí jen šokem a lehčím zraněním skončila dopravní nehoda motocyklu, autobusu a osobního vozidla, ke které došlo včera okolo 17:45 hodin na silnici II/50 z Kunovic směrem na Rajnochovice.

Na naše operační středisko byla nehoda oznámena v 17:48 hodin. Po zpracování oznámení byla na místo události vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem.

Provedeným průzkumem na místě události bylo zjištěno, že při kolizi vozidel došlo ke zranění spolujezdce motorkáře, který v době příjezdu hasičů seděl na mezi u silnice a byl v lehkém šoku. Do další péče si ho následně převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho také po prvotním ošetření odvezla do nemocnice.

Jednotka uzavřela komunikaci, zajistila místo události a za pomocí sorbční tkaniny likvidovala drobný únik provozních kapalin z vraku motocyklu. Po příjezdu policistů byl provoz na komunikaci částečně obnoven. Vzhledem ke skutečnosti, že provedení likvidačních prací bylo zajištěno ze strany účastníků nehody, vrátila se jednotka na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet