Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion se střetl s osobním vlakem na přejezdu v Rožnově pod Radhoštěm

Střet osobního vlaku Regio Shark a kamionové soupravy s tahačem Volvo zablokoval dnes asi v 12:30 hodin železniční dopravu na trase Rožnov pod Radhoštěm – Valašské Meziříčí. K jejich srážce došlo v prostoru železničního přejezdu u bývalých strojíren na okraji města Rožnov pod Radhoštěm.

Krajské operační středisko hasičů bylo o vzniku události informováno v 12:34 hodin. Následně na místo nehody vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí, jednotku hasičů města Rožnov pod Radhoštěm a jednotku HZSP SŽDC Přerov.

Jako první na místo nehody dorazili hasiči z Rožnova, které následovali jejich profesionální kolegové. V době příjezdu jednotky už na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči lehce zraněného řidiče kamionu a malou holčičku, která cestovala spolu s asi třiceti dalšími cestujícími ve vlakové soupravě.

Hasiči zajistili místo nehody a za pomocí tmelu utěsnili poškozenou palivovou nádrž kamionu, tak aby zabránili úniku paliva na železniční násep. Po příjezdu jednotky drážních hasičů bylo místo události předáno a jednotky z Rožnova a Valašského Meziříčí odjely na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet