Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Práškovací letadlo se zřítilo do požární nádrže, hasiči vyprošťovali pilota z kabiny stroje

Dvě jednotky hasičů zasahují od dnešního 17. července dopoledne u nehody, která se stala v obci Žlunice na Jičínsku. Pilot práškovacího letadla se z dosud nejasných příčin zřítil i se strojem do požární nadrže.

Na místo vyjeli krátce před desátou hodinou dopoledne profesionální hasiči z Jičína a Nového Bydžova. Pilot zůstal po nehodě uvězněný uvnitř kabiny zříceného letadla. Hasiči museli vyprošťovat muže hydraulickým zařízením přímo ve vodní nádrži.

Na místo vyrazila posádka záchranářů z Jičína a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové. Muž utrpěl poranění v oblasti hrudníku a dolních končetin. Během vyšetření byla muži poskytnuta urgentní péče a po zajištění byl přepraven k následné terapii se středně těžkým zraněním do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

řekl pro server POŽÁRY.cz tiskový mluvčí zdravotníků Tomáš Ježek

Po vytažení ven byl zraněný pilot předán do péče lékaře a záchranářů, kteří jej po nezbytném ošetření transportovali do nemocnice. Příčiny nehody bude šetřit Úřad pro vyšetřování leteckých nehod a Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet