Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kroměříži hořel objekt skladu, uvnitř vybuchovaly tlakové láhve, rozsáhlý požár způsobil milionové škody

V 10:27 hodin přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů oznámení o požáru střechy skladu na ulici Havlíčkova v Kroměříži.

Na místo hlášené události byly postupně vyslány jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Kroměříže, Kojetína, Chropyně, Kvasic, Ratají a Hulína. Celkem zasahovalo osm cisternových vozů a jeden automobilní žebřík.

V požárem zasaženém jednopodlažním objektu o půdorysu asi 15 × 25m bylo uloženo i několik tlakových lahví, které postupně explodovaly. Na místě události došlo také ke zranění jednoho ze zaměstnanců, který byl následně transportován posádkou zdravotnické záchranné služby do blízké nemocnice k dalšímu ošetření.

V 11:21 hodin se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Hasiči pokračují v dohašování jednotlivých ložisek hoření, ochlazování prostoru a strhávání požárem zasaženích stavebních konstrukcí.

Policisté na místě zajišťovali bezpečnost a dohlíželi na to, aby se k místu nedostaly nepovolané osoby. Kriminalisté společně s vyšetřovatelem hasičů nyní zjišťují přesnou příčinu vzniku požáru a také to, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce. Plameny napáchaly předběžnou škodu za pět milionů korun. Poničily pracovní stroje a veškeré vybavení haly. Případem se i nadále budou zabývat kroměřížští kriminalisté, uvedla policejní mluvčí por. Mgr. Simona Kyšnerová.

Na místě požáru, který podle prvotních odhadů způsobil škody v řádech milionů korun, pracuje také vyšetřovatele požárů z Kroměříže. Stanovení příčiny vzniku tohoto rozsáhlého požáru, který je hodnocen jako mimořádná událost, bude předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet