Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě páteční nehody u kterých zasahovala jednotka HZS SŽDC Česká Třebová

Hasiči vyjeli v pátek 9.8 2013 v čase 9:23 hodin na ohlášení výpravčího do železniční stanice Hradec nad Svitavou s technikou CAS 24 L 101 a VEA Nissan X-TRAIL v počtu 1+4+OSB SŽDC ke sražené osobě vlakem.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu bylo zjištěno, že došlo ke sražení a usmrcení civilní osoby vlakem EC 76. Jednotka prováděla asistenci Policii ČR Svitavy, ZZS Svitavy a Pohřební službě. Po vyšetření nehody provedla omytí kolejového svršku pomocí vysokotlaku z vozidla CAS 24. Zpět na základnu se jednotka vrátila v čase 12:30 hodin.

Ke druhé odpolední nehodě byli hasiči vysláni na žádost KOPIS Pardubice v čase 16:02 hodin s vozy CAS 24 L 101 a RZA Nissan Patrol v počtu 1+4.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo na ulici Litomyšlská k dopravní nehodě osobního automobilu a motorky. Na místě hasiči provedli asistenci PČR OOD Česká Třebová a spolupracovali se ZZS Ústí nad Orlicí a JSDHO Česká Třebová. Po vyšetření dopravní nehody byl proveden úklid vozovky.

Na místě zasahovala hlídka Městské Policie Česká Třebová, která odkláněla dopravu. Jednotka se vrátila zpět na základnu v čase 17:30hod..

Michal Janza

Sdílet