Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár velkého seníku v Dolním Sklenově, škoda je 2 miliony korun

Šest jednotek hasičů zasahovalo v sobotu 10. 8. 2013 a v noci na neděli v Hukvaldech, místní části Dolní Sklenov (okres Frýdek-Místek), u požáru velkého moderního seníku. Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda byla ještě za tmy odhadnuta na dva miliony korun. Hasičům při vyvážení hořícího sena a jeho nočním dohašování na volné ploše pomáhaly dva zemědělské nakladače a tři traktory.

Operační středisko hasičů bylo o požáru velkého seníku se střechou, ocelovými nosníky a oplechovaného, navíc po generální opravě (půdorys 43 × 15 metrů, výška 8 metrů), informováno v sobotu v čtvrt na devět večer.

Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Frýdek-Místek a pět jednotek sboru dobrovolných hasičů – Hukvaldy, Příbor, Brušperk, Kozlovice a Fryčovice.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu během necelé hodiny, nejtěžší prací bylo ve spolupráci s nakladači a traktory vyvézt hořící a doutnající seno ze seníku na volnou plochu a dohašovat. Seník se sto tunami volného sena a 500 balíky lisovaného sena se jim podařilo vyklidit o půl druhé ráno.

Vyvezené seno zde do nedělního rána hasily dvě jednotky SDH – Kozlovice a Hukvaldy, o požární kontrolu dalšího doutnajícího sena se během neděle postará majitel seníku. Příčina vzniku požáru je v šetření, ohledání je v plánu ještě v neděli dopoledne.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet