Sobota 11. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář se při objíždění automobilu v Kytlicích srazil s protijedoucím vozidlem

Včera krátce po půl osmé večer vyrážela JSDH Kytlice na žádost KOPIS k vážné dopravní nehodě motocyklu a osobního automobilu.

Vzhledem k tomu, že k nehodě došlo jen pár set metrů od hasičské zbrojnice, zasahovali na místě události kytličtí hasiči jako první, společně s hlídkou PČR Česká Kamenice. Během chvíle na místo dorazili i profesionální hasiči ze stanice Česká Kamenice a také záchranná služba.

Řidič motocyklu Yamaha, který jel ve stoupání obcí ve směru na Nový Bor se při objíždění zaparkovaného automobilu čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem Hyundai Tuscon.

Náraz byl tak silný, že byl motocykl odhozen zpět do svého směru o několik metrů a u osobního vozu byly aktivovány oba airbagy.

Z hrozivě vyhlížející nehody naštěstí vyvázl řidič motocyklu jen s lehčím poraněním nohy a řidička osobního vozu s psychickým šokem. Během vyšetřování nehody byla komunikace zcela uzavřena a hasiči odkláněli dopravu po místních komunikacích.

Po zadokumentování PČR provedla JSDH Kytlice úklid vozovky, včetně ropných látek z havarovaného motocyklu a vrátila se zpět na základnu.

Jan Havránek
velitel JSDH Kytlice

Sdílet