Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž „TFA Okolo Kohůtky 2013“ byla již třetím závodem Vsácké ligy, vyhrál Aleš Baklík ze Strážnice

V sobotu dne 24. 8. 2013 proběhl na hřebeni Javorníků v areálu Horského hotelu Kohútka 3. závod Vsacké ligy v TFA. Z bezmála 100 zaregistro­vaných hasičů a hasiček nakonec změřilo své síly 21 žen a 58 mužů. Příjemné počasí, bezchybná práce pořadatelů, vše v kombinaci s náročnou tratí dávalo tušit, že budou k vidění obdivuhodné výkony.

V kategorii mužů nakonec s časem 02:29,14 zvítězil Baklík Aleš ze Strážnice. Na druhém místě se s časem 02:32,97 umístil vedoucí průběžného pořadí Vsacké ligy Januš Martin z Halenkova a konečně na 3. místě skončil s časem 02:41,09 Smilek Petr ze Stanovnice.

V ženské kategorii zvítězila s časem 02:57,82 Zádilská Lucie ze Vsetína. Zařadila se tak k favoritkám na celkové vítězství Vsacké ligy TFA. K nim bezesporu také patří na Kohútce druhá Zubíková Kateřina z Jablůnky a v pořadí třetí Janušová Radka z Halenkova.

Kategorii družstev mužů vyhráli zástupci SDH Halenkov a kategorii družstev žen hasičky SDH Vsetín.

Zbývá dodat, že si vítězové odvezli hodnotné věcné ceny a snad všichni účastníci pocit příjemně prožitého sportovního zápolení v atraktivním prostředí Kohútky. A poděkování? Všem pořadatelům z řad SDH Halenkov a SDH Nový Hrozenkov, obci Halenkov, městysi N. Hrozenkov a hlavním sponzorům – viceprezidentovi Agrární komory ČR Ing. Jindřichu Šnejdrlovi a provozovatelům Horského hotelu Kohútka manželům Kocurkovým.

Za pořadatele
Petr Janota
starosta SDH Halenkov

Sdílet