Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dvou stavebních strojů likvidovalo v Malé Morávce několik hasičských jednotek, vznikla třímilionová škoda

Čtyři jednotky hasičů byly vyslány v pondělí 21. října hodinu po půlnoci k požáru do Malé Morávky, části Karlov pod Pradědem, kde hořely dva stavební stroje. Po příjezdu na místo události zjistily, že jeden ze strojů je zasažen plameny skoro celý a ve druhém se plameny nacházely v kabině stroje.

Půl hodiny od nahlášení události hasiči ze stanice Rýmařov společně s dobrovolnými hasiči z Malé Morávky, Dolní Moravice a Karlovy Studánky plameny z obou strojů uhasili. Poté zjistili, že z jednoho ze strojů vytekla provozní kapalina. Jelikož se jednalo o prostor chráněné krajinné oblasti, musel být na místo události povolán pracovník odboru životního prostředí ORP Rýmařov, který rozhodl o dalším postupu při likvidaci kapaliny.

Policie ČR a vyšetřovatel hasičů zjistili, že příčina vzniku požáru je s největší pravděpodobností dílem žháře (k této verzi přihlédli po zjištění dvou nezávislých ohnisek požáru). Předběžná škoda byla spolumajitelem společnosti, která stroje vlastní, vyčíslena na 3 milióny korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

www.izs-br.cz

Sdílet