Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobilová plošina se převrátila ze srázu a skončila na střeše, hasiči jí zabezpečili proti dalšímu pádu a následně vyprostili

Vážná dopravní nehoda se stala na silnici z Jáchymova směrem na Boží Dar. Posádka automobilové plošiny měla velké štěstí, před dalším pádem ze strmého srázu je zbrzdily stromy.

Nehoda u Jáchymova na Karlovarsku byla v pátek po poledni hlášena jako požár nákladního auta po nehodě. Podle svědků se z převrácené automobilové plošiny kouří. Operační středisko vyslalo na místo tři jednotky hasičů. V době jejich příjezdu k žádnému požáru nedocházelo, řidič i spolujezdec byli už venku z převrácené kabiny a byli v péči posádky záchranné služby. Auto po proražení svodidel a převrácení na střechu padalo z prudkého srázu, zastavilo se o stromy ve strání.

Hasiči i tak zajistili plošinu proti dalšímu pádu, stále kontrolovali, zda havarované auto nezačne hořet či zda neunikají nějaké provozní kapaliny. Následně hasiči asistovali odtahové službě při vyproštění auta zpět na silnici. Provoz na komunikaci nebyl přerušen.

Zasahující jednotky:

HZS Karlovy Vary s technikou CAS 24 Scania
JSDH Jáchymov s technikou CAS 24 L101
JSDH Ostrov s technikou CAS 20 Man

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet