Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve zdemolovaném vozidle zůstal zaklíněný těžce zraněný řidič

Dne 14. ledna krátce po patnácté hodině přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě jednoho osobního vozidla na 10,5. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Říčany s rychlým zásahovým vozidlem na podvozku Mitsubishi Pajero a cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 15 Mercedes Benz. Po příjezdu na místo, bylo provedeným průzkumem zjištěno, že osobní vozidlo skončilo po nehodě mezi svodidly, je nestabilní a ve vozidle je těžce zraněný řidič.

Hasiči ihned vozidlo zabezpečili pomocí nastavovacích žebříků proti případnému pohybu a za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení začali vyprošťovat zraněného řidiče. Díky rozsahu poranění a způsobu zaklínění řidiče, trvalo jeho vyprošťování téměř třicet minut. Poté byla osoba předána do péče ZZS, bohužel z důvodu špatného počasí nebylo možné na místo vyslat vrtulník LZS.

Hasiči následně provedli odříznutí poškozených svodidel pomocí motorového rozbrusu a úklid komunikace. Vyproštění vozidla bylo provedeno specializovanou firmou.

Sdílet