Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Prabos je předním českým výrobcem zásahových bot pro hasiče s dlouholetou tradicí

Prabos je český výrobce speciální zásahové, vojenské, pracovní, bezpečnostní a trekové obuvi. Jeho tradice v obuvnickém průmyslu sahá až k roku 1860.

Firma je držitelem certifikátu ISO 9001:2008, AQAP a ISO 14001:2004. Prabos zaměstnává 250 lidí a její roční výrobní kapacita je 220.000 párů. V oblasti hasičské obuvi firma dodává své zásahové boty i mimo české hasičské sbory také do Řecka, Rakouska, Norska, Německa, Polska a Taiwanu.

Firma disponuje vlastním vývojem a originálním designem, který navrhují zkušení odborníci. Zaměstnanci jsou řemeslníci vyučeni v obuvnickém oboru s dlouholetou praxí. Veškerá obuv je vyráběna v České republice, českými pracovníky.

Prabos je dodavatelem obuvi také pro Bundeswehr, AČR, Policii ČR, Městské Policie měst a obcí, Vězeňskou službu, ČEZ Logistika a.s., Škoda auto, JE Temelín a Dukovany, Hyundai, Skansku, Eurovia, Bosch nebo pro České dráhy. Firma Prabos vlastní výrobní a obchodní licenci na výrobu obuvi s membárnou GORE-TEX®, všechny její modely mají současné certifikáty.

Výrobce hasičských bot Prabos také navázal spolupráci s Lukášem Novákem, mistrem světa v TFA a jedním z nejúspěšnějších hasičů-sportovců v ČR. I na základě jeho připomínek, probíhal vývoj druhé aktuální verze zásahových bot DEMON FIRE, které v redakci právě podrobujeme dlohodobému uživatelskému tes­tu.

Sdílet