Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním střetu s autobusem hasiči vyprošťovali řidičku osobního auta

K vážné nehodě autobusu a tří osobních vozidel došlo dnes 17. dubna 2014 ráno na hlavní silnici č. I/11 v Častolovicích na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 06:20 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí se čtyřmi zásahovými vozidly.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního vozidla Nissan s autobusem Karosa. Do havarovaného auta následně narazila další dvě vozidla. V Nissanu zůstala po střetu zaklíněná řidička. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení odstřihli přední dveře a středový sloupek se zadními dveřmi na levé straně auta, aby se dostali ke zraněné ženě.

Následně ji vyprostili a předali do péče lékařů a záchranářů pozemní a letecké záchranné služby. Hasiči asistovali při ošetření řidičky a pomohli s jejím transportem do vrtulníku. Nikdo ze zhruba deseti cestujících v autobusu ani další řidiči nebyli zraněni. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření.

Po střetu došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a očistili vozovku. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR hasiči odtáhli vozidla z hlavní silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet