Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V pražských Kunraticích mají místní dobrovolní hasiči zrepasovanou cisternu Tatra, dostali ji od HZS

Převodem od Hasičského záchranného sboru hlavního města Praha získali hasiči v Kunraticích starší cisternovou automobilovou stříkačku CAS 32 Tatra 815 6×6.

Automobil prošel repasí u firmy Komet Pečky. Proběhla kompletní generálka podvozkové části, která zahrnovala i výměnu motoru, pneumatik, sedadel řidiče a velitele a také vyjmutí prostředního dvojsedadla.

Nástavbová část dostala kromě nového čerpadla taktéž novou, větší nádrž na vodu o objemu 9 000 litrů. Lafetová proudnice se vzhledem k tomu přestěhovala do zadní části pochozí plošiny nástavby. Na střeše také přibyla dvojice žebříků.

Opraveno bylo také osvětlení, ať už výstražné, v podobě např. LED světel Whelen na přední masce, nebo pracovní na bocích nástavby.

V pravé přední úložné skříni vznikl výklopný držák na dýchací techniku a výsuvné plato pro plovoucí čerpadlo. Asanační lištu nahrazuje trojice mycích trysek. Kromě hašení je budou hasiči využívat i pro potřeby městské části, tedy svého zřizovatele.

V zadní části nástavby je vyvedena tryska, kterou mají hasiči v plánu využívat při dětských dnech a předváděcích akcích, ale také pro osvěžení obyvatel v parných dnech.

Celková cena repase se vyšplhala na 1 200 000 korun.

Sdílet