Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž ve vyprošťování vyhráli profesionálové ze stanice Boskovice a dobrovolní ze Žarošic

V sobotu 24. května 2014 soutěžili v Brně profesionální a dobrovolní hasiči v krajském kole ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Obě družstva postupují na mistrovství republiky.

Na parkovišti OC Olympia, vedle fontány, se utkalo 15 družstev z řad profesionálních i dobrovolných hasičů. Akce se účastnilo šest profesionálních a pět dobrovolných jednotek z Jihomoravského kraje. Čtyři týmy z dalších krajů si vyzkoušely své dovednosti mimo hodnocení. Soutěžní tým se skládal ze čtyř hasičů a jejich úkolem bylo poskytnout zraněné figurantce první pomoc a za použití technických prostředků ji vyprostit z vozidla.

Soutěžící týmy dopředu neznaly připravené modelové situace dopravních nehod a v době, kdy se ve vyhrazeném prostoru připravovaly vraky vozidel, musela být družstva v „izolaci“. Situace se tak blíží skutečnému zásahu u dopravní nehody. Akce je součástí oslav výročí 150 let brněnských profesionálních hasičů. Záštitu nad ní převzal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Během dne shlédlo soutěžící družstva okolo dvou tisíc návštěvníků OC Olympia.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
VZOHV_vysledky_hoste.pdf zobrazit online PDF 38 kB
VZOHV_vysledky_kraj.pdf zobrazit online PDF 44 kB