Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Veletrh FSDays 2014 představil nejnovější technologie z oborů bezpečnosti

Ve dnech 16. – 20. září se konal již šestý ročník veletrhu nejnovějších trendů v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb PRAGUE FIRE & SECURITY DAYS 2014 (FSDays 2014). Výstavní prostory PVA EXPO PRAHA v těchto dnech patřily významné události v oboru bezpečnosti a také partnerskému stavebnímu veletrhu FOR ARCH.

Prague Fire & Security FSDays 2014 se těšil zájmu vystavovatelů. „V letošním roce FSDays zaznamenává rekordní počet vystavujících společností na dosud největší výstavní ploše. Pro návštěvníky je připravena řada velmi zajímavých novinek, premiér a informací z oboru bezpečnosti,“ říká Aleš Beneš, ředitel veletrhu FSDays a organizující společnosti Mascotte s.r.o.

Na výstavní ploše více než 1000 m2 představí své nejnovější technologie 36 významných společností. V rámci komplexu veletrhů je FSDays 2014 umístěna v samém „centru dění“, uprostřed celého výstavního areálu, v Hale 4. Letos se opět všechny společnosti, vystavující protipožární a zabezpečovací techniku nacházejí v bezprostřední blízkosti firem z příbuzných oborů partnerského veletrhu For Arch.

FSDays je pravidelným setkáním výrobců a distributorů nejnovějších trendů v oblasti protipožárních 
a zabezpečovacích systémů, high-tech technologií – bezpečnostních systémů, elektrických 
a mechanických zabezpečovacích systémů, protipožárních systémů, inteligentního bydlení a digitální domácnosti, integrovaných systémů budov, ale i bezpečnostních složek státu, nekomerčních subjektů, orga­nizací a sdružení s odbornou veřejností.

Za dobu svého trvání se FSDays stal kvalitním odborným veletrhem v oblasti bezpečnosti. Díky mimořádné synergii s největším a nejnavštěvovanějším stavebním veletrhem v ČR – FOR ARCH přináší FSDays zcela ojedinělé oborové propojení bezpečnosti se stavebnictvím. Spojení s komplexem stavebních veletrhů také významně rozšiřuje cílovou skupinu odborných návštěvníků především z řad architektů, projektantů, stavebních společností, developmentu, ale i zástupců bytových družstev a sdružení nájemníků či vlastníků domů. Celý komplex odborných veletrhů každoročně navštíví více než 70.000 návštěvníků.

Veletrh je zaměřen zejména na odborníky a profesionály z oboru protipožární a bezpečnostní techniky. Zajímavé informace a tipy zde mohou najít ale i zástupci veřejnosti.

Prague Fire & Security Days 2014 podpořila řada organizací a institucí. Generálním partnerem 
je Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm. Záštitu poskytlo Ministerstvo vnitra ČR 
a Ministerstvo dopravy ČR. Odbornými partnery jsou ASIS International ČR a Cech EPS ČR, dalšími partnery a spolupracujícími organizacemi jsou Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, IFMA CZ, Cech mechanických zámkových systémů ČR, Městská policie Hl. m. Prahy, Sdružení hasičů Čech, Moravy 
a Slezska. Poděkování patří i řadě mediálních partnerů, kteří svými příspěvky podpořili informovanost 
o veletrhu.

FSDays 2014 podporuje Linku ZTRACENÉ DÍTĚ
Na stánku Linky ZTRACENÉ DÍTĚ v rámci veletrhu FSDays vás pracovníci linky rádi osobně seznámí s tím, jak pracují a v jakých případech mohou skutečně pomoci vám nebo vašim blízkým. Pro malé návštěvníky budou mít připraven malý dárek. Linka 116 000 je určena nejen pro děti, ale i pro rodiče, pedagogy 
a veřejnost. Po celé ČR je možnost volání ZDARMA a NONSTOP.


V úterý, dne 16. 9. 2014 byly vyhlášeny výsledky odborné soutěže o nejlepší 
exponát / službu 6. ročníku mezinárodního veletrhu nejnovějších trendů v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb Prague Fire & Security Days 2014 
(FSDays 2014).

  • Vyhlašovatel soutěže: Mascotte s.r.o.
  • Celkem se zúčastnilo soutěže: 7 společností s 8 produkty

Porota udělila celkem 2 ceny za nejlepší exponát – FSDays AWARD 2014 a 2 Zvláštní ocenění, níže uvedeným, označeným exponátům:

  • společnost: Express Alarm Czech s.r.o.
  • exponát: DS-2CD6026FHWD-A „Darkfighter“
  • výrobce: Hikvision Digital Technology Co., Ltd.
  • popis: Ultra Low-Luxová kamera, která je určena pro špatně osvětlené expozice, kde dosahuje krásně viditelného obrazu. Této funkce je schopna při 50sn/s. a Full HD rozlišení, obsahuje funkce jako WDR, 3D-DNR a skutečný režim den/noc. Dále disponuje inteligentní videoanalýzou, jejíž přednosti jsou detekce obličejů, detekce kvality vide, nastavení oblasti zájmu, detekce překročení hluku a detekce narušení. Možnost PoE napájení.

  • společnost: KLATT s.r.o.
  • exponát: FAST mask
  • výrobce: CAMLOCK
  • popis: FAST maska – okamžitá ochrana za méně než 5 vteřin, nejrychlejší a nejbezpečnější způsob nasazení, jednoduchost nasazení, uživatel nemůže udělat chybu, hlavový popruh automaticky zajistí dokonalé utěsnění, velká pravděpodobnost přežití v toxické, život ohrožující atmosféře

Zvláštní ocenění

  • společnost: FLAJZAR, s.r.o.
  • exponát: Nástěnný GSM alarm FLAJZAR
  • výrobce: FLAJZAR, s.r.o.
  • popis: Nástěnný GSM alarm je zařízení typu „vše v jednom“, obsahující detektor pohybu, GSM komunikační jednotku, mikrofon, komunikační modul pro bezdrátové příslušenství a záložní akumulátor pro případ výpadku napájení. V případě narušení prostoru (nebo jiné poplachové události) ihned podá informaci na váš mobilní telefon SMS zprávou či voláním. Střežený prostor můžete také v případě potřeby odposlouchávat.

  • společnost: SICURIT CS, spol. s r.o.
  • exponát: Zabezpečovací ústředna SmartLiving
  • výrobce:INIM Electronics s.r.l.
  • popis: Systém INIM je klenotem mezi EZS a představuje platformu, na které můžete postavit systém jednoduché domácí automatizace. SmartLiving reprezentuje nejmodernější technologie, které se v současné době používají mezi zabezpečovacími systémy. Je držitelem řady patentů a nadstandardních funkcí jako IN/OUT svorky, automatické naučení, jednoduchý upgrade firmwaru v ústředně a periferiích, IP konektivita, ovládání pomocí aplikace Alienmobile pro chytré telefony, časovač s výjimkami, teploměrem, zastřešovací scénáře, aj.
Sdílet
Seriál: FSDays: Prague Fire & Security Days