Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár staré dřevěnice u Branek na Vsetínsku

Včera 5. 1. 2008 byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Brankách.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Kunovice a Branky.

Včera 5. 1. 2008 v 08:51 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Brankách.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Kunovice a Branky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru uvnitř staré dřevěnice, který se rozšířil pod střechu domu.

Požár zpozoroval náhodný občan, který projížděl kolem domu autem a uviděl kouř z oken. Zajel na nejbližší statek a odtud byla přivolána pomoc hasičů. Podle prvotního hlášení nebyla vyloučena možnost, že uvnitř domu je starý muž. Operační důstojník hasičů si preventivně vyžádal také výjezd zdravotnické záchranné služby.

Hasiči na místo požáru přijeli za šest minut od výjezdu a okamžitě pronikli v dýchacích přístrojích do hořícího domu. Cílem bylo co nejdříve dům prohledat a případného muže najít. Část jednotky mezitím natáhla vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Prohlídkou celého domu nebyl nikdo nalezen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Podle majitelů byl dům opuštěný a určený k prodeji. Požár vznikl uvnitř jedné obytné místnosti, odkud se rozšířil do dalších částí a na půdu. Požárem byla poškozena polovina domku, včetně střešní konstrukce.

Způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Včasným přivoláním hasičů a jejich zásahem se podařilo uchránit další hodnoty domu ve výši 50 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru mohl být úmysl nebo nedbalost neznámé osoby, protože do domu bylo vniknuto násilím. Případ je nadále v šetření hasičů i policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet