Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Řevničovem a Novým Strašecím se střetl autobus s osobákem, jedna osoba zemřela

Na 38. kilometru silnice R6 ve směru na Prahu u obce Řevničov na Rakovnicku se ve čtvrtek podvečer srazilo osobní vozidlo zn. Škoda Fábie s autobusem. K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 31. července v 17:30 hodin. Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla srážku nepřežil.

Autobus, se třiceti dvěma zahraničními turisty a českou průvodkyní, se vracel z Karlových Varů z výletu, do jednoho z pražských hotelů. Zraněno bylo patnáct osob. Mezi zraněnými osobami byl také řidič autobusu. Na místo byl přivolán také vrtulník. Ten však nakonec nikoho nemusel transportovat do nemocnice. Záchranáři, hasiči a policisté vyprošťovali zraněné z autobusu. Po prvotním ošetření byli převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice.

Kromě výjezdových automobilů profesionálních hasičů z Kladna, Slaného, Rakovníku, Stochova a dobrovolné jednotka z Řevničova na místo zamířil také evakuační autobus ze stanice ve Slaném.

Hasiči si na místo vyžádali také psycholožku HZS Středočeského kra­je.

U řidiče autobusu byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla až výsledky pitvy vyloučí nebo potvrdí požití alkoholu.

Dopravní policisté z Územního odboru Rakovník na místě provedli zadokumentování dopravní nehody a nyní budou veškeré informace vyhodnocovat. Předmětem jejich šetření je zejména příčina tragické nehody. Musí postupně vyloučit několik možných příčin, zda šlo o technickou závadu, nepozornost řidiče, oslnění sluncem, zdravotní stav řidiče, rychlou jízdu nebo nebezpečné předjíždění.

Podle prvotních informací je pravděpodobné, že se řidič osobního vozidla dostal do protisměru.

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
Policie ČR
nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet