Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidaci požáru chaty v Dolním Žďáru u Ostrova na Karlovarsku komplikovalo množství tlakových lahví

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u požáru zahradní chaty v Dolním Žďáru u Ostrova na Karlovarsku. Oheň se rozšířil i na další stavby u chaty, škoda je odhadnuta na sto tisíc korun.

Zahradní chatka začala hořet krátce před třetí hodinou odpoledne poslední červencový den. Protože se oheň šířil i na další objekty u chatky, na místo postupně vyjely čtyři jednotky hasičů. V době jejich příjezdu už požár zcela zasáhl chatku a stejně tak přilehlou kůlnu a přístřešek pro dobytek.

V hořící chatce bylo několik tlakových lahví, jedna z nich se před příjezdem hasičů vlivem požáru roztrhla. Z chatky hasiči vynesli celkem sedm tlakových lahví, které ochlazovali v protékajícím potoce.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu do jedné hodiny od nahlášení, při zásahu se nikdo nezranil, škoda je odhadnuta na sto tisíc korun, příčina požárů zůstává v šetření. Zásah na místě hasiči ukončili v pět hodin odpoledne.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, VEA Toyota)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man, CAS 24 T815)
  • JSDH Jáchymov (CAS 24 L101)
  • JSDH Hájek (CAS 24 L101, CAS 32 T815)

Na místo požáru se ještě ve večerních hodinách vrátili hasiči z Ostrova. Začal zde totiž hořet balík slámy. Hasiči jej tak rozebrali a prolili vodou. Velitel zásahu poté určil odpovědnou osobu, která celý prostor požáru hlídala až do ranních hodin.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet