Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič na D8 narazil do světelných šipek a odstavené dodávky, pro zraněného letěl vrtulník

Na dálnici D8 na prvním kilometru ve směru na Prahu došlo krátce před 14. hodinou k vážné dopravní nehodě. Čtyřiašedesátiletý řidič nákladního vozidla jedoucí v pravém jízdním pruhu nerespektoval dopravní značení a nezařadil se do levého jízdního pruhu.

Narazil do světelných šipek a následně i do odstavené dodávky pracovníků údržby. Jeden z pracovníků utrpěl při nehodě těžké zranění, s kterým byl vrtulníkem transportován do nemocnice. Na místě dopravní nehody okamžitě zastavilo několik projíždějících řidičů, kteří pomáhali s poskytováním první pomoci do příjezdu záchranářů.

Na místo byli přivoláni nejen policisté dálničního oddělení Nová Ves, ale vzhledem k vážnému zranění jednoho z účastníků nehody, i kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD.

Dopravní policisté na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku, ta byla negativní. Zda nebyl pod vlivem alkoholu zraněný pracovník, ukáže až nařízený rozbor krve. Příčiny a všechny okolnosti dopravní nehody jsou policisty vyšetřovány.

Vzhledem k tomu, že se nehoda stala v místě zúžení, vytvořily se na dálnici ve směru na Prahu kolony. Objízdná trasa vedla přes sjezd na Úžice po souběžné silnici a na dálnici se řidiči napojili opět na nultém kilometru u obce Zdiby.

U události zasahovali také profesionální hasiči z Kralup nad Vltavou.

Foto: Dopravní zpravodaj

por. Mgr. Markéta Johnová
Policie ČR
Sdílet