Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Chyňavě mají nově zrekonstruovanou Tatru 815, od profesionálních kolegů ji dostali už v roce 2008

Počátkem srpna 2014 se do zbrojnice jednotky SDH Chyňava vrátila cisternová automobilová stříkačka CAS 32 Tatra 815 6×6, která prošla kompletní rekonstrukcí.

Cisterna je u jednotky od roku 2008, kdy byla převedena od ÚO Beroun HZS Středočeského kra­je.

Protože se jedná o vozidlo vyrobené již v roce 1987, opravu vyžadovala nejen celá nástavba, ale i podvozek s kabinou. Z tohoto důvodu jsme začali jednat s vedením obce o možném řešení a nakonec bylo přistoupeno k celkové rekonstrukci vozidla.

Po náročných přípravách bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce, ve kterém se svou nabídkou zvítězila firma KOMET Pečky.

V průběhu rekonstrukce jsme firmu několikrát navštívili, abychom se podívali na její průběh a konzultovali některé problémy. Na vozidle mimo kompletních úprav a oprav podvozku a nástavby proběhla výměna převodovky a také původní kabina získala nový slušivý vzhled.

Protože žádost o dotaci na rekonstrukci byla na krajském úřadu z formálních důvodů zamítnuta, celou rekonstrukci vozidla zaplatila Chyňava z vlastních finančních prostředků.

První „ostré“ nasazení vozidla u zásahu, proběhlo 6. srpna při požáru chaty. Slavnostní předání vozidla jednotce proběhne 30. srpna 2014.

Rádi bychom velice poděkovali starostovi obce a celému zastupitelstvu, za jejich zásadní podíl na obnově zásahové techniky. Díky jejich pochopení bude možné nadále zkvalitnit pomoc poskytovanou občanům při mimořádných událostech.

Výbor SDH Chyňava
Sdílet