Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejstarší český dobrovolný hasičský sbor z Velvar se dočkal opožděného dárku ke 150. výročí svého založení, dostal dopravní automobil Fiat Ducato

V pátek 15.srpna převzal z rukou starostky města Jitky Linhartové klíčky od nového zásahového vozidla DA Fiat Ducato, které nahradí dosluhující vozidlo DA 12 A31 z roku 1988.

Město na vozidlo obdrží účelovou dotaci ze Středočeského fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS na rok 2014. Podíl financování vozidla je následující : 44 % město Velvary, 39 % Středočeský kraj a 17 % SDH Velvary. Dodavatelem vozidla je firma AGROTEC Hustopeče u Brna, která vyhrála výběrové řízení. Vzhledem k ceně a možnostem města je nástavba vozidla zatím bez vybavení, připravena pro postupné dovybavování potřebným materiálem.

Fiat Ducato L2H2 je devítimístné vozidlo s pevnou přepážkou za třetí řadou sedadel pro hasičské vybavení. Obdobně na střeše je umístěn střešní nosič pro umístění požárního příslušenství. Pohonem je naftový motor 2,3 litru, výkon 150 k. Vozidlo je vybaveno výstražným zvukovým zařízením a barevným označením dle vyhlášky.

Slavnostního aktu předání vozidla se kromě představitelů města zúčastnili zástupci HZS Středočeského kraje, členové výjezdové jednotky a členové SDH Velvary.

Text: L.Šulc
Foto: L.Šulc a K.Mašková.
Sdílet