Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči jeli k požáru podkrovního bytu, cestou havarovali a jejich vozidlo se převrátilo na bok

Nehodou hasičské cisterny skončil v úterý v Ústí nad Labem výjezd profesionální jednotky hasičů k požáru bytu na ústecké Klíši. Z havarované hasičské cisterny poblíž bukovského rondelu sanitky převezly do nemocnice čtyři hasiče. Jeden z nich se poté podrobil operaci poraněné ruky. Potvrdil to mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou spadá i ústecká Masarykova nemocnice, Jiří Vondra. Dodal, že tři hasiče ošetřili lékaři s lehkými zraněními ambulantně a propustili je do domácího léčení. „Čtvrtý z hasičů se musel podrobit operaci poraněné ruky,“ dodal mluvčí Vondra.

Svědci střetu tvrdí, že nehodě předcházel smyk hasičské cisterny na mokré vozovce. „Šla jsem zrovna okolo se psíkem, ozvala se velká rána, bylo mokro, tak to šmejknul o sloup,“ napsala na sociální síť Romana Číhová.

Dopravní policista Jaroslav Šams uvedl, že po dobu šetření a odklízení následků střetu, řídili na místě provoz policisté. „Tím že došlo pouze k uzavření jednoho ramene kruhové křižovatky, hlídka odkláněla provoz po okolních silnicích. Kdo rondelem nemohl projíždět, byly trolejbusy,“ řekl policista.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová doplnila, že příčina nehody je stále v šetření. „Havarované auto odstranila z místa odtahová služba. Předběžná škoda je 5 100 000 korun,“ dodala policejní mluvčí.

Na trolejbusových linkách projíždějící rondelem zavedl ústecký dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu. „Při nehodě hasičského auta došlo k poškození jednoho z trolejových sloupů. Jak dlouho budou autobusy na trolejbusové trati jezdit, nedokážeme v tuto chvíli říci,“ řekla krátce po střetu Jana Dvořáková z dopravního podniku.

Hasiči havarované cisterny vyjížděli k požáru v Balbínově ulici, kam vyslal operační důstojník pět hasičských jednotek.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet