Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest lidí zraněno na silnici mezi Brnem a Uherským Hradištěm, pro řidiče letěl vrtulník

Poslední prázdninový den přinesl smůlu pro posádky dvou osobních vozů. Čelně se střetly u Vícemilic na Vyškovsku. Jednoho řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Celkem se na místě zranilo šest lidí.

Hasiči přijali informaci o události pár minut po 18. hodině. Operační středisko vyslalo do terénu jednotku HZS z nedalekých Bučovic a Slavkova. První jednotka přijela za tři minuty k nehodě. Po čelním střetu zůstal na silnici značně poškozený Opel a v něm zaklíněný řidič. Druhé vozidlo značky Seat stálo v příkopu na kaji vozovky. V tomto voze slovenské registrační značky cestovalo pět lidí, tři dospělí a dvě děti. Posádka byla venku z vozidla již při příjezdu hasičů.

Jako první pomáhali u nehody hasiči dobrovolné jednotky Starý Kolín. Náhodou totiž projížděli místem nehody. Jednotky zajistily vraky vozidel proti vzniku požáru a zabezpečily místo pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby. Současně z Opelu vyprostily zraněného řidiče. Následně hasiči pomohli s jeho transportem k helikoptéře. Po odvozu všech zraněných do nemocnic uklidili hasiči silnici, pomohli s odtahem jednoto vozu a v 19.51 odjela poslední jednotka na základnu.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet