Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nové rescue rukavice od Holíka jsou určené pro práci hasičů a záchranářů při technických zásazích

Společnost Holík International uvádí na trh celokožené rescue rukavice Moreen a Deborah určené pro práci hasičů a záchranářů při technických zásazích.

Výhody rukavic:

  • Vysoká ochrana vůči mechanickým rizikům
  • Snížená hořlavost a ochrana proti kontaktnímu teplu
  • Citlivost, ohebnost
  • Anatomický tvar
  • Speciální konstrukce přetažených špiček prstů včetně podšívky
  • Reflexní prvky

Rukavice jsou vyrobeny z hydrofobní koziny v kombinaci černé a žluté barvy. Useň kozina, která vyniká svou pevností a citlivostí, je opatřena „flame retardant – FR“ oheň zpomalující úpravou. Rukavice tak bezpečně chrání např. před jiskrami při rozbrušování či řezání kovů. Žlutou barvu usně v provedení high visibility vyvinula speciálně pro naši společnost anglická koželužna Pittard´s . Hydrofobní úprava zvyšuje vodoodpudivost obou barevných variant usně.

Rukavice jsou vybaveny systémem výztuh z pružné kevlarové® textilie s FR zátěrem, což zajišťuje ochranu nejvíce exponovaných částí ruky. Bezprostřední ochranu dlaně i hřbetu ruky tvoří sklo/kevlarová® podšívka zajišťující vysokou mechanickou odolnost zejména vůči prořezu.

Rukavice Moreen je na hřbetní straně posílena o koženou výztuhu s konstrukčně unikátní vnitřní výplní InviProtect. Hlavní část výztuhové výplně tvoří protiúderová pěna PORON® XRD™- super lehký, odolný, pružný materiál, který kombinuje výbornou schopnost absorbovat energii nárazu s vysokou elasticitou. To zaručuje výbornou ochranu proti úderu a citlivost rukavice.

Rukavice Deborah má na hřbetu koženou výztuhu s neoprenovou výplní.

Dokonalý úchop a citlivost rukavic zvyšuje speciální konstrukce přetažených špiček prstů, včetně podšívky, umožňující absenci švů na špičkách prstů.

Manžeta rukavic je prodloužená – s vnitřním lemem z FR bavlněného úpletu proti zapadání nečistot. Rukavice mají anatomický střih kopírující přirozený tvar ruky. Praktický kovový kroužek k zavěšení na karabinu je k rukavici přichycen magnetkem a snižuje tak riziko zachycení se o tento kroužek při záchranné činnosti.

Na ukazováku a malíku jsou reflexní prvky pro zvýšenou viditelnost. Výroba těchto rukavic v ČR zaručuje vysokou kvalitu zpracování a jejich dlouhou životnost.

Rukavice jsou certifikovány a testovány dle norem:

  • ČSN EN 420:2004+A1:2010
  • ČSN EN 388:2004
  • ČSN EN 407:2005
  • ČSN EN ISO 15025

Více informací naleznete na www.holik-international.cz

Sdílet