Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří u HZS ArcelorMittal Ostrava a.s. využili hlavně rodinní příslušníci zaměstnanců

Hasičský záchranný sbor společnosti ArcelorMittal Ostrava a.s., pořádal u příležitosti týdne zdraví dne 7. 9. 2014 den otevřených dveří pro zaměstnance podniku a jejich rodinné příslušníky.

Nedělní den byl rozdělen do dvou prohlídkových etap. První etapa prohlídky byla naplánována od 10:00 hod. do 12:00 hod. Druhá potom od 14:00 hod. do 16:00 hod.

Pro děti, byli připravené sladkosti menší soutěžní odměny a samozřejmě dostatek pití pro všechny. Prohlídka stanice začala jak jinak než v garáži u techniky. Rodičům i dětem byla představena technika, kterou Hasičský záchranný sbor ArcelorMittal Ostrava disponuje i s výkladem o technických prostředcích, které jsou v technice uloženy.

Po prohlídce zásahových vozidel byla pro návštěvníky připravena praktická ukázka výjezdové činnosti k požáru. V našem případě hasiči vyjížděli na nádvoří HZS, kde byla v kádi zapálená hořlavá kapalina. Všichni tak mohli shlédnout výjezd hasičů od přijetí zprávy až po návrat na základnu. Po této ukázce následovala prohlídka dvou stanovišť a to chemické služby a lezecké techniky.

Po této prohlídce se předvedli lezci, kteří provedli ukázku slanění z třetího n. p. cvičné věže. Pak už si mohli děti vyzkoušet sami shazování plechovek pomocí džberové stříkačky, nebo shazování kuželek pomocí rozvinuté hadice. A to nejlepší na co každé děti vždy čekají je obrovské množství lehké pěny, která nikdy nezklame a vždy je zlatým hřebem celé akce.

Den otevřených dveří se perfektně vydařil co do počasí a hlavně taky perfektní spolupráci celé směny C, která den otevřených dveří kompletně zorganizovala. Dík patří také vedení HZS ArcelorMittal Ostrava a.s., za zakoupení sladkostí pro děti a menších odměn.

Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat svým kolegům ze směny C za jejich osobní přístup k celé akci.

Zástupce VČ HZS ArcelorMittal Ostrava a.s. KURUC Robert
Sdílet