Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči nechali po dohodě s majitelem dohořet stoh v obci Kyselovice, jeho hašení by bylo neekonomické

Dne 14. 9. 2014 ve 14:11 hodin obdrželo operační středisko hasičů ve Zlíně hlášení o požáru stohu s balíky slámy za obcí Kyselovice. Na místo požáru byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a dobrovolní hasiči obcí Chropyně, Kroměříž a Kyselovice.

Oheň v současné době hasí tři automobilové stříkačky. Na místě je majitel balíků slámy, který zajistil dva nakladače, s kterými se stoh rozebírá. Hasiči provádí kyvadlovou dopravu vody. Hasiči mají požár pod kontrolou. Velitel zásahu rozhodl o kontrolovaném vyhoření stohu. K požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Stoh z asi 750 balíků slámy měl rozměry 30 × 40 metrů, což je asi menší polovina fotbalového hřiště, a jeho výška byla kolem 9 metrů. Před odjezdem profesionálních hasičů v 17:25 byl majitel byl poučen o dohlídce místa požáru. Do 20:00 hodin zůstanou na místě události i dobrovolní hasiči z Kroměříže a z obce Kyselovice. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena ve výši 30 000 korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření Policie České republiky ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů. Během hašení nedošlo k poškození techniky a ani ke zranění osob.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet