Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kladenští hasiči převzali od primátora města nový Volkswagen Transporter, využívat ho bude lezecká skupina

Na pondělní odpoledne 29. září roku 2014 budou určitě dlouho vzpomínat kladenští hasiči ze skupiny lezců. Přímo před magistrátem na náměstí Starosty Pavla dostali do užívání nový vůz Volkswagen Transporter.

Klíčky od speciálně vybaveného dodávkového automobilu převzal od primátora Ing. Dana Jiránka ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš.

V krátkém proslovu na malé slavnosti připomněl primátor Jiránek, že už v minulosti město hasičům několikrát přispělo na nákup potřebné techniky, například nedávno to bylo na pořízení velitelského auta.

Přečtěte siOd města Kladna dostali hasiči Škodu Yeti, bude sloužit jako velitelský automobil

V dnešní době plní hasiči velmi různorodé úkoly a tradiční hašení požárů je jen jednou z mnoha činností. Stále častěji vystupují jako záchranáři, kteří pomáhají v tísni. Proto jsme se tentokrát rozhodli přispět na tento speciální vůz.

uvedl kladenský primátor

Lezecká skupina z kladenské stanice je nasazována při různých záchranných akcích a spolupracuje i s Leteckou službou Policie ČR.

Krajský ředitel středočeských hasičů Miloslav Svatoš po převzetí klíčků poděkoval Danu Jiránkovi za částku 300 tisíc korun, kterou město pokrylo čtvrtinu nákladů na vozidlo Volkwagen, o jehož specifickou úpravu se postarala společnost F D servis Praha, s.r.o.

Jsme opravdu velice vděčni za každou finanční výpomoc, která nám umožní zlepšit naše vybavení. S kvalitní technikou pak můžeme lépe chránit životy i majetek našich spoluobčanů.

zdůraznil ředitel Svatoš

Zvláště přítomné děti pak nové auto podrobily dokonalému průzkumu a první velké zatěžkávací zkoušce. Hasiči jim museli podrobně vysvětlovat, co všechno se v útrobách vozu skrývá a k čemu se co používá. To největší překvapení však pro všechny přítomné nechali na úplný závěr, kdy se jeden z nich nechal z přistaveného vysouvacího žebříku s košem vynést do výše několika desítek metrů a pomocí zbrusu nové lanové výbavy slanil za velkého potlesku na zem.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet