Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po převrácení traktoru U Rožné zemřel jeho řidič

K tragické dopravní nehodě traktoru došlo v podvečer na Žďársku. U Rožné se převrátil traktor, nehodu nepřežil jeho řidič. U nehody zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

Nehoda byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 18.23 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice nad Pernštejnem společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě a jednotkou ZBZS Dolní Rožínka.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že traktor skončil po nehodě převrácený na střeše. I přes maximální úsilí nedokázali již záchranáři muži pomoci a na místě svým vážným zraněním podlehl.

Zasahující hasiči velmi úzce spolupracovali s policisty a pro účely vyšetřování tragické dopravní nehody místo události osvětlovali. Na traktoru jednotky provedly protipožární opatření a zamezily možnému úniku provozních kapalin.

Na vyproštění havarovaného traktoru si velitel zásahu vyžádal traktor ze stanice ve Žďáře nad Sázavou. Po zadokumentování dopravní nehody policisty hasiči traktor vyprostili a místo události uklidili. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Sdílet