Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úspěch českých hasičů v Rakousku

Dne 10.května 2008 se čtyřčlenné

družstvo závodníků hl.m.Prahy ve složení Zdeněk Koutník, Radek Jakeš, Michal Valenta a Tomáš Zeman již po třetí zúčastnilo Mezinárodního mistrovství Rakouska v disciplínách TFA. Mistrovství, jako v předchozích ročnících hostilo malé městečko Seigendorf, ležící asi 40 km od Vídně.


Dne 10.května 2008 se čtyřčlenné družstvo závodníků hl.m.Prahy ve složení Zdeněk Koutník, Radek Jakeš, Michal Valenta a Tomáš Zeman již po třetí zúčastnilo Mezinárodního mistrovství Rakouska v disciplínách TFA. Mistrovství, jako v předchozích ročnících hostilo malé městečko Seigendorf, ležící asi 40 km od Vídně.



Letošního ročníku se zúčastnilo na 85 závodníků ze 6 států Evropy v čele se světovým rekordmanem Herbertem Krennem. Závod se skládal ze 4 disciplín proložené pětiminutovou pauzou. První disciplína se skládala z roztažení jednoho páru hadic „B" na vzdálenost 80m a poté smotání 2 připravených „B" hadic na jednoducho a jejich následné vložení do připraveného boxu. Druhá disciplína se skládala ze 100 úderů palicí v hammer boxu, přenesení 15 kg kanystru tunelem, transport 80kg figuríny na 100m vzdálenost a překonání 3 m bariery. Třetí disciplína se skládala z postavení dvou nastavovacích žebříků, výběh s dvěma 15 kg kanystry do 2.NP dřevěné konstrukce, vytažení dvou smotaných hadic „B" pomocí lana a našroubování hubice na připravenou proudnici. Jako poslední disciplína byl běh do 10.NP výškové budovy.



Během letošního roku došlo opět k pokoření loňského vítězného času a rovněž padlo několik rekordů v jednotlivých disciplínách. Absolutním vítězem se stal domácí závodník Herbert Krenn, který dominoval ve všech disciplínách i v celkovém pořadí. Z českých závodníků se na nejlepším místě umístil Zdeněk Koutník, který v celkovém pořadí skončil na 6.místě a 2. v kategorii M18, dále Radek Jakeš, který v celkovém hodnocení skončil 9. a 2. v kategorii M30, Tomáš Zeman na 20.místě a Michal Valenta na 52.místě.



Tento závod patří mezi naše oblíbené a to především z důvodů vynikající konkurence a bravurně zvládnuté organizace. I proto se těšíme na další ročník.



Zdeněk Koutník

vedoucí družstva


-kaw-

Sdílet