Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přehled o událostech na území HZS Jihočeského kraje od 2. 6. do 5. 6. 2008

Přehled o událostech na území HZS Jihočeského kraje od 2. 6. do 5. 6. 2008

HZS Jihočeského kraje – České Budějovice

Pondělí 2. 6.

8:38 Únik nebezpečných látek – Olejovou skvrnu vyčistila z komunikace v obci Bukvice jednotka profesionálních hasičů z PS Trhové Sviny.

14:05 Dopravní nehoda – Jednotka z PS Suché Vrbné vyjela k obci Ševětín, kde na komunikaci č. 3 došlo k dopravní nehodě. V době příjezdu jednotky byla havarovaná vozidla již odvezena, hasiči posypali olejové skvrny sorbentem a zametli střepy a ulámané díly.

15:04 Dopravní nehoda – Další úklid po dopravní nehodě (zametení střepů a ulámaných plastů) provedla tatáž jednotka na křižovatce ulic Čechova a Mánesova v Českých Budějovicích, kde se střetla dvě osobní auta.

Hasiči územního odboru České Budějovice provedli technické zásahy: v Ledenické ulici č. p. 705/1 (7:59 hodin), v Rudolfovské č. p. 466/109 (8:07 hodin), v Klavíkově ulici (9:49 hodin), v ulici J. Plachty (15:43 hodin) a v ulici Nádražní (16:46 hodin) – vše v Českých Budějovicích.

Úterý 3. 6.

Pouze jednotky profesionálních hasičů Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje likvidovaly následky prudkého deště, který se přehnal okolo poledne přes metropoli Jižních Čech. Jako první vyjela v 11:20 hodin jednotka z požární stanice Trhové Sviny do obce Nová Ves. Zde ze Strážkovického potoka odstranila pařez, který blokoval vodní proud. Další výjezdy si pak připsaly jednotky ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné, které přibližně od 12. hodiny zasahovaly v Českých Budějovicích v ulicích: Rudolfovská 455/96 (11:50), Železničářská – v mateřské školce (12:01 hodin), V. Špály – mateřská škola (12:03 hodin), K. Chocholy 19 (12:17 a v 14:08 hodin), V. Volfa 10 (12:22 a 19:20 hodin), Sokolská – DM drogerie (12:27 hodin), O. Nedbala – prodejna potravin (12:42 hodin), Suchomelská č. p. 2665/32 (13:40 hodin), Novohradská č. p. 751 (14:55 hodin), Na Zlaté Stoce 1596/10a (16:06 hodin), Rudolfovská č. p. 466/109 (16:41 hodin), J. Plachty (18:33 hodin)

Při žádném ze zásahů nebyl nikdo zraněn a hasiči nemuseli nikoho evakuovat.

11:13 Požár – Dvě cisterny s osádkami profesionálních hasičů z centrální stanice byly vyslány k požáru střechy domu v Máchově ulici č. p. 730/18 v Českých Budějovicích. Průzkumem hasiči zjistili, že hoří střešní latě a střecha na ploše cca 2 × 2 metry. Požár byl během několika minut zcela zlikvidován pomocí vysokotlakého proudu. U zásahu byla přítomna Policie ČR. Vyšetřovatel HZS stanovil výši škody na Kč 20 000,–-, uchráněné hodnoty na Kč 2 000 000,–-. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na anténním zesilovači.

22:37 Planý poplach – Bílý kouř stoupající z trávy na louce u Včelné viděla paní, která požár ohlásila na tísňovou linku 112. Jednotka z CPS České Budějovice na místě zjistila, že se jedná o kouř z komína. Místo však společně s Policií ČR prověřila a poté se vrátila na základnu.

Kromě výše uvedených výjezdů zasahovali hasiči územního odboru České Budějovice u šesti technických zásahů. Jednotka HZS podniku České dráhy České Budějovice vyjela na trať č. 199 Č. Budějovice – Č. Velenice, kde v seřaďovacím obvodu železniční stanice Č. Budějovice provedla manipulaci s kolejnicemi (7:4 hodin), dále pak jednotky profesionálních hasičů zasahovali v Netolické ulici č. p. 1146/6 v Českých Budějovicích (10:59 hodin), Generála Svobody č. p. 23 (14:39 hodin) také v Českých Budějovicích, na Dlouhé louce opět v Českých Budějovicích provedla monitoring neznámé látky převážené v kamiónu (15:36 hodin), v ulici J. Plachty u č. p. 308/14 v Českých Budějovicích (15:45 hodin), v obci Pořežany č. p. 28 (20:41 hodin) a v obci Homole, části obce Černý Dub (20:59 hodin).

Středa 4. 6.

2:29 Požár

  • Hlídka Policie ČR, která viděla vysoké plameny šlehající ze

střechy, oznámila minutu před třetí hodinou ranní na tísňovou linku 112 požár domu v obci Údolí. Operační důstojník HZS Jihočeského kraje na místo vyslal jednotku profesionálních hasičů z požární stanice Trhové Sviny a zároveň vyhlásil poplach pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Nové Hrady a Trhové Sviny. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o požár zemědělské usedlosti a že požár zasáhnul hospodářskou část stavení (stodolu a kurník). Osádky celkem šesti požárních automobilů dostaly v 3:47 hodin požár pod kontrolu, požár se nerozšířil na obytnou část domu. V současné chvíli je na místě zásahu již pouze jednotka dobrovolných hasičů obce Nové Hrady se dvěma cisternami, která provádí rozebírání konstrukce objektu a dohašování všech ohnisek. Požár způsobila úmyslným zapálením majitelka domu, která byla odvezena Záchrannou zdravotnickou službou do nemocnice. Přímá škoda vzniklá požárem byla vyšetřovatelem HZS stanovena na výši Kč 400 000,–-, uchráněné hodnoty činí také Kč 400 000,–-.

3:07 Dopravní nehoda – Úklid po dopravní nehodě, která byla původně ohlášená jako požár osobního automobilu, provedla v Dobrovodské ulici v Českých Budějovicích jednotka z PS Suché Vrbné poté, co vyloučila jakékoli příznaky hoření.

11:22 Požár

  • Požár dvoulitrové propan-butanové lahve likvidovali
hasiči z centrální stanice u Výstaviště na Husově třídě v Českých Budějovicích. Požár byl zcela beze škody.

16:54 Požár – K dalšímu požáru vyjela jednotka hasičů z centrální stanice do Alešovy ulice v Českých Budějovicích, kde pomocí vysokotlakého proudu uhasila požár v odpadkovém koši. Požár také nezpůsobil žádnou škodu.

20:10 Spolupráce se složkami IZS – Na křižovatce silnic vedoucí z obce Hůrky směrem na Hrůtov došlo v důsledku dopravní nehody k uvolnění stožáru elektrického vedení. Profesionální hasiči z CPS České Budějovice sloup pomocí automobilového jeřábu odstranili z vozovky a místo předali hlídce Policie ČR.

Během dne hasiči ze stanice České Budějovice byli vysílání k odstranění následků silného deště z předešlého dne. Jednotky provedli čerpání vody v ulicích: U Smaltovny a Novohradská v Českých Budějovicích a Mírová v Dobré Vodě u Českých Budějovic.

Další silný déšť, který se v odpoledních hodinách přehnal přes území Jihočeského kraje pak „vyslal" hasiče do obce Trhové Sviny, Sídliště č. p. 695 (16:10 hodin) a do obce Dubné č. p. 184 (19:11 hodin), kde jednotky také čerpaly vodu ze zatopených sklepů.

Technický zásah – nouzové otevření uzavřených prostor pak na závěr dne provedli hasiči v Krčínově ulici č. p. 1078/2 v Českých Budějovicích (22:18 hodin).

Čtvrtek 5. 6.

9:32 Požár – Do bývalého vojenského prostoru v Mokrém v Českých Budějovicích vyjela jednotka profesionálů z centrální stanice k ohlášenému požáru. Na místě hasiči zjistili, že hoří hromada štěpků. Požárem byla zčásti zasažena i rozpadlá střecha pokrytá ipou. Jako posilová jednotka se k zásahu dostavila i jednotka hasičů letiště Planá a společnými silami se podařilo požár v 10:30 zlikvidovat. Vyšetřovatel HZS stanovil, že požár je zcela beze škody a nebude dále došetřován.

12:09 Monitoring – Více ohlašovatelů oznamovalo na tísňovou linku 112, že v oblasti Pražské třídy v Českých Budějovicích je cítit plyn. Na žádost firmy Jihočeská plynárenská byla vyslána jednotka z CPS České Budějovice, která se dostavila do areálu Centra Empatie, Pražská č. p. 88/489, kde společně s pracovníky plynáren provedli měření koncentrace plynů v ovzduší. Bylo tak zjištěno, že se jedná o látku „merkaptan". Ta se přidává do plynu a uniká pravděpodobně ze sousedního podniku ASA. Látka není nebezpečná, přesto o události byl informován odbor životního prostředí Magistrátu města.

15:24 Dopravní nehoda – Dva osobní vozy se střetli v ulici Matice školské v Českých Budějovicích. Oba řidič se z vozů dostali ještě před příjezdem hasičů z CPS. Ti pouze zajistili vozy proti požáru odpojením akumulátorů a převrátili jeden z vozů zpět na kola. Po uvolnění komunikace a závěrečném úklidu se vrátili zpět na základnu.

Hasiči územního odboru České Budějovice si připsali další technické zásahy: náměstí Míru č. p. 88 v Týně nad Vltavou (6:41 hodin), J. Plachty v Českých Budějovicích (8:20 hodin), na zahradě a v domě za Ternem v Českých Budějovicích (9:20 hodin) a v Husově ulici č. p. 1113 v Trhových Svinech (18:00 hodin).

Pátek 6. 6.

Technický zásah provedli hasiči na žádost Policie ČR v hotelu Grandhotel v Nádražní ulici v Českých Budějovicích (0:11 hodin).





Územní odbor Český Krumlov

Pondělí 2. 6.

18:17 Požár – V obci Loučovice došlo k pádu stromu na železniční troleje. Strom se od elektrického vedení vznítil. Blížící se osobní vlak naštěstí bezpečně zastavil – nikdo nebyl zraněn. Požár zlikvidovala pomocí jednotky HZS podniku České dráhy České Budějovice, která provedla zkratování vedení, jednotka profesionálních hasičů z PS Frymburk. Zároveň byly svolány jednotky SDH obcí Vyšší Brod a Loučovice, které ale nemusely zasahovat. Na místě události byl přítomen vyšetřovatel HZS. Ten stanovil nulovou výši škody.

Úterý 3. 6. Bez zásahu

Středa 4. 6. Bez zásahu

Čtvrtek 5. 6.

14:48 Únik nebezpečných látek – Ředitel klášterní školy nahlásil na operační středisko HZS, že v Klášterní ulici v Českém Krumlově je cítit čpavek. Hasiči z CPS změřili koncentraci plynů v ovzduší, ale nenaměřili žádné zvýšené hodnoty. Po průzkumu ve vedlejším pivovaru však zjistili, že zde došlo k běžnému provoznímu úniku, který je neškodný a ke kterému dochází vždy při manipulaci s chladícím zařízením. Nainstalovaná čidla úniku toto množství neregistrují. Je pravděpodobné, že proud větru zanesl stopové množství zápachu až ke škole.

Hasiči z PS Křemže provedli technický zásah – čerpání vody v rodinném domku v obci Lhotka (8:48 hodin) a jednotka z centrální stanice zasahovala ve svém městě v Lipové ulici č. p. 157 (17:13 hodin) a na Plešivci, v ulici 5. května č. p. 288 (17:38 hodin).





Územní odbor Jindřichův Hradec

Pondělí 2. 6.

9:15 Požár – Přímo na stanici HZS ÚO Jindřichův Hradec byl ohlášen požár osobního automobilu Škoda Favorit v Jarošovské ulici v Jindřichově Hradci. Požár byl uhašen ještě před příjezdem jednotky z CPS. Uchráněné hodnoty činí Kč 50 000,–-, škoda byla vyčíslena na Kč 10 000,–-.

Dva technické zásahy řešili hasiči na Jindřichohradecku, a to „Na Boubelovce" v Jindřichově Hradci na žádost ZZS (7:54 hodin) a na silnici vedoucí mezi obcemi Třeboň a Branná (18:29 hodin).

Úterý 3. 6.

10:00 Požár – Dále nedošetřovaný a zcela beze škody byl uzavřen požár v odpadkovém koši na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci před nákupním střediskem Jednota. Zásah provedla jednotka z centrální stanice.

18:28 Záchrana osob – Jednotka hasičů z PS Třeboň vyjela do pečovatelského domu v Chelčického ulici č. p. 1 v Třeboni, kde maminka vjela s kočárkem výtahem do prvního patra budovy. Zde z něj vystoupila s dalším dítětem, tento se ihned zavřel a uvnitř zůstal kočár s miminem. Ovládání výtahu bylo mimo provoz, protože kočár zasahoval do fotobuňky. Hasiči provedli odjištění dveří výtahu a jejich otevření.

Tři technické zásahy si připsaly jednotky hasičů územního odboru Jindřichův Hradec, když zasahovaly v penzionu U Boumanů v Třeboni (5:32 hodin), na Otíně č. p. 62 (10:02 hodin) a na komunikaci mezi obcemi Lomnice nad Lužnicí a Veselí nad Lužnicí (13:12 hodin).

Středa 4. 6.

Pouze technické zásahy řešili hasiči na Jindřichohradecku. Zasahovali v pečovatelském domě na náměstí 5. května v Lomnici nad Lužnicí (11:54 hodin) a na budově domova mládeže v Revoluční ulici č. p. 257 v Českých Velenicích (17:29 hodin).

Čtvrtek 5. 6.

22:31 Požár – Zcela beze škody skončil požár klestu na ploše 3 × 3metry v lese mezi obcemi Dačice a Slavonice (Liščí hory). Požár rychle uhasila jednotka z PS Dačice. U požáru byla přítomna Policie ČR, která nevyloučila podezření na úmyslné zapálení.

U obce Dolní Radouň provedla jednotka z CPS Jindřichův Hradec provedla technický zásah (18:57 hodin).





Územní odbor Písek

Pondělí 2. 6.

Pouze technické zásahy zaznamenali hasiči územního odboru Písek, kdy pomohli Policii ČR u řeky Otavy v Písku (10:45 hodin) a JSDH obce Čimelice zasahovala u rekreačního zařízení Štědronín (18:41 hodin).

Úterý 3. 6.

18:39 Požár – Jednotka profesionálů z CPS Písek společně s jednotkou SDH obce Mirovice likvidovala na silnici č. 10245/4 km u obce Kožlí požár osobního automobilu Peugeot 205. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty za Kč 50 000,–-, škoda byla vyčíslena na Kč 7 000,–-. Příčinou vzniku požáru byla provozně-technická závada na přívodu paliva.

Technický zásah provedla ve své obci jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Čimelice (10:29 hodin).

Středa 4. 6.

12:38 Dopravní nehoda – Jednotka profesionálních hasičů z CPS Písek byla vyslána k dopravní nehodě, která se stala na železničním přejezdu na trati Tábor – Písek – Ražice u obce Vrcovice. Zde mělo dojít k zachycení osoby vlakem. Jednotka však na místě nezasahovala.

Dva technické zásahy si pak připsali hasiči územního odboru Písek. Zasahovali v obci Putim č. p. 204 (17:37 hodin) a v Topělecké ulici č. p. 425 v Písku (23:50 hodin).

Čtvrtek 5. 6.

11:51 Planý poplach – Na ohlášený požár stohu u Milovic vyjela jednotka z CPS Písek. Jednalo se však nahlášené pálení slámy na poli.





Územní odbor Prachatice

Pondělí 2. 6.

17:41 Dopravní nehoda – Dopravní nehoda s vyproštěním osob byla nahlášena na operační středisko ÚO Prachatice. Hasiči vyjeli na Malé náměstí k baru Mišmaš, kde zjistili, že zde havaroval cyklista. Ten byl ji v péči Záchranné zdravotnické služby, a proto se jednotka vrátila na základnu.

Dalšími dvěma výjezdy byly technické zásahy, které hasiči provedli v Budovatelské ulici č. p. 1054 v Prachaticích (18:19 hodin) a v Luční č. p. 501 ve Vimperku (18:20 hodin).

Úterý 3. 6.

15:17 Dopravní nehoda – Jedno lehké zranění utrpěla osoba cestující v osobním automobilu VW Polo, jež havaroval na komunikaci č. 145/46 km u Vimperka. Hasiči z PS Vimperk nemuseli z vozu nikoho vyprošťovat, zajistili pouze úklid vozovky.

15:35 Únik nebezpečných látek – Přibližně 1 km dlouhou olejovou skvrnu vyčistila ze silnice v ulicích Nebahovská a Žernovická v Prachaticích jednotka místních profesionálních hasičů.

V Hraničářské ulici č. p. 40 ve Vimperku vyřešili hasiči z PS Vimperk technický zásah (11:18 hodin).

Středa 4. 6.

14:15 Dopravní nehoda – Dva osobní automobily VW Golf a Renault Megane se střetly na silnici č. 144/15 km u obce Směděč s nákladním automobilem DAF LF. Nehoda se obešla zcela bez zranění. Hasiči z CSP Prachatice po dohodě s Policií ČR odpojili u vozu VW Golf autobaterii a zamezili úniku provozních náplní. Po zdokumentování nehody Policií jednotka pomohla při naložení vozu na vůz odtahové služby a provedla závěrečný úklid komunikace od plastů a střepů.

Technické zásahy byly provedeny ve Vimperku, SNP č. p. 466 místní jednotkou profesionálních hasičů (8:49 hodin) a jednotka SDH obce Vlachovo Březí pak provedla ve své obci čištění kanalizace (17:14 hodin).

Čtvrtek 5. 6.

V obci Vlachovo Březí č. p. 411 pomohli hasiči z CPS Prachatice s technickým zásahem (8:38 hodin), dále pak zasahovala ve své obci jednotka SDH obce Nová Pec (18:37 hodin) a opět jednotka profesionálů z CPS v ulici SNP č. p. 559 v Prachaticích (21:11 hodin).





Územní odbor Strakonice

Pondělí 2. 6.

8:29 Dopravní nehoda – Na komunikaci č. 140/12,5 km mezi obcemi Ražice a Drahonice pomohli profesionální hasiči z CPS Strakonice s vytažením havarovaného osobního automobilu Škoda Octavia z příkopu. Po uvolnění komunikace a úklidu místo nehody předali Policii ČR. Nehoda se obešla bez zranění a bez úniku provozních kapalin.

V budově Základní škody v Lidické ulici ve Strakonicích provedla jednotka HZS ÚO Strakonice technický zásah – otevření dveří, za kterými byly zabouchnuté děti (17:36 hodin).

Úterý 3. 6.

4:06 Dopravní nehoda – Dodávkový automobil havaroval na silnici č. 4 u obci Strunkovice nad Volyňkou. Hasiči z CPS Strakonice provedli vytažené vozu s příkopu u železničního přejezdu, uvolnění komunikace a její úklid.

Tři technické zásahy si připsala jednotka profesionálních hasičů z PS Vodňany, když zasahovala v Smetanově ulici č. p. 1016 ve Vodňanech (13:38 hodin), ve Fučíkově ulici č. p .356 také ve Vodňanech (13:45 hodin) a v obci Strpí č. p. 17 (13:57 hodin).

Středa 4. 6.

9:51 Dopravní nehoda – Osobní automobil Fiat Punto a motocykl Yamaha se srazily v Číčenické ulici ve Vodňanech. Následky nehody likvidovala jednotka profesionálních hasičů z PS Vodňany. Obě zraněné osoby byly již v péči Záchranné zdravotnické služby. Hasiči vyčistili vozovku od uniklých provozních náplní a po vyšetření nehody Policií ČR naložili auto na vůz odtahové služby. Po závěrečném úklidu se jednotka vrátila na základnu.

12:42 Dopravní nehoda – V obci Cehnice se střetla dvě osobní auta – Audi a Škoda Favorit. Řidič vozu Audi při nehodě utrpěl zranění, byl však již po příjezdu hasičů z CPS Strakonice v lékařské péči. Hasiči odpojili u vozů akumulátory a vyčkali na zadokumentování nehody. Po uvolnění komunikace provedli úklid.

16:51 Dopravní nehoda – Na operační středisko HZS ÚO Strakonice byla ohlášená nehoda nákladního automobilu Mercedes a osobního vlaku č. 1811. K nehodě došlo ve Volyňské ulici ve Strakonicích při výjezdu nákladního vozu z podniku ČZ, kde se vyjíždí přes železniční koleje. Zranění utrpěl pouze řidič nákladního vozu, který byl předán do péče Záchranné zdravotnické služby. Cestující ve vlaku byli odvezeni jiným vlakem (nikdo nebyl zraněn). Profesionálové z CPS Strakonice zajistili vůz proti požáru odpojením autobaterie a poté uvolnili komunikaci, aby byl umožněn průjezd z podniku. Po příjezdu jednotky hasičů HSZ podniku České dráhy České Budějovice bylo místo nehody předáno veliteli družstva a příslušníci ÚO Strakonice se vrátili na základnu.

Technické zásahy zaznamenali hasiči z centrální stanice v Čelakovského č. p. 1125 ve Strakonicích (14:43 hodin) a pak JSDHO Bavorov, která monitorovala ve své obci místní Tourovský potok, jež po průtrži mračen ohrožoval některý z domů v obci. Jednotka zasahovala také – společně s jednotkou profesionálních hasičů z PS Vodňany – nejen u rozvodněného potoku v Bavorově, ale také v obci Svinětice a Hájek.

Čtvrtek 5. 6.

15:32 Dopravní nehoda – Na 5. kilometru silnici č. 170 havaroval u obce Doubravice u Volyně osobní automobil Škoda Felicia. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, následky nehody odstranila jednotka profesionálních hasičů z CPS Strakonice.

Dvakrát zasahovali hasiči územního odboru Strakonice u technického zásahu, a to v obcích Bavorov a Budyně (8:00 hodin) a na žádost Městské Policie Strakonice na sídlišti Obránců míru č. p. 1263 ve Strakonicích (15:32 hodin).

Pátek 6. 6.

7:28 Dopravní nehoda – Dvě osobní auta se srazila na silnici č. 4/96 km u obce Rovná. Následky nehody, u které nemusel být nikdo z havarovaných vozů vyprošťován, odstranila a závěrečný úklid vozovky provedla jednotka profesionálních hasičů z CPS Strakonice.





Územní odbor Tábor

Pondělí 2. 6.

8:02 Únik nebezpečných látek – Na kruhovém objezdu u Baumaxu v Táboře v Soběslavské ulici odstranila jednotka profesionálů z centrální stanice ze silnice olejovou skvrnu o rozměrech cca 0,5 × 3 metry.

15:09 Požár – Požár cca 100 m2 suché trávy na náspu železniční trati v zastávce Bežerovice likvidovaly společnými silami jednotky HZS ÚO Tábor a jednotky SDH obcí Bechyně a Sudoměřice u Bechyně. Při požáru nevznikla žádná škoda, uchráněné hodnoty jsou také nulové. Příčinou vzniku požáru byla žhavá okuj kolejového vozidla.

V Soběslavi na sídlišti Míru (15:15 hodin) a v Tyršově ulici č. p. 599 v Bechyni (18:09 hodin) zasahovali hasiči z centrální stanice Tábor u dvou technických zásahů.

Úterý 3. 6.

13:46 Dopravní nehoda – Operační středisko ÚO Tábor vyslalo jednotku z PS Soběslav k dopravní nehodě do Mrázkovy ulice v Soběslavi. Zde se střetla sanitka Záchranné zdravotnické služby s osobním vozem Kia. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Hasiči po příjezdu k události uzavřeli zásobník plynu u osobního vozu a odpojili akumulátory u obou aut. Po zadokumentování nehody Policií ČR oba vozy odtlačili mimo vozovkou, kterou uklidili.

Středa 4. 6.

15:12 Dopravní nehoda – Jednotka profesionálů z CPS Tábor byla vyslána k dopravní nehodě na dálnici D 3 k obci Chotoviny, kde se střetly dva motocykly Suzuki a dodávkový automobil VW Transporter. Žádný z řidičů motorek nebyl zraněn, řidič dodávky byl v okamžiku příjezdu hasičů v péči ZZS. Hasiči posypali místo nehody vapexem, protože z vozidel unikly provozní kapaliny, a odpojili u dodávky autobaterii. Po asistenci pro odtahovou službu se hasiči vrátili na základnu. U nehody byla přítomna Policie ČR, příslušníci Celní správy a zaměstnanci pohotovostní čety SÚS Tábor.

Dalšími výjezdy hasičů byly technické zásahy, a to v ul. ČSA v Táboře č. p. 2688 (8:42 hodin), na dálnici D 3 u Chotovin (19:58 hodin) a v Maredově ulici č. p. 3001 v Táboře (23:04 hodin).

Čtvrtek 5. 6.

22:09 Dopravní nehoda – Na silnici vedoucí z obce Planá nad Lužnicí směrem na Ústrašice havaroval osobní automobil Fiat, jehož lehce zraněný řidič se ze zdemolovaného vozu sám nemohl dostat ven. Hasiči z centrální stanice Tábor mu nasadili páteřovou dlahu a za asistence ZZS jej vyndali dveřmi auta ven. Poté odpojili akumulátor a po úklidu vozovky se vrátili na základnu.

Druhým výjezdem jednotky z CPS byl technický zásah v Bezdušově ulici v Táboře (9:30 hodin).
Sdílet