Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pyrocar 2008 začíná

V průběhu dnešního dne začínají na plochu přibyslavského letiště najíždět hasičské automobily ze všech koutů naší republiky. V areálu je postaveno již i mnoho stánků firem, zabývajících se hasičskou technikou a vybavením. Požáry.cz coby mediální partner jsou již také na místě.

Při příjezdu našeho reakčního teamu do města hasičů, tedy Přibyslavi, nás uvítala vstupní kontrola. Po nezbytné proceduře s vjezdem a dalšími náležitostmi nám byla přidělená plocha pro naší mobilní kancelář v podobě nafukovacího stanu od partnera webu, firmy Gumotex, který je na Pyrocaru také přítomen. Za vydatné pomoci firmy Dräger byla mobilní kancelář postavena a připravena k podávání on-line informací z dění na Pyrocaru 2008.

Když bylo vše hotovo, následovala prohlídka areálu letiště, jak se říká omrknout situaci co kde je. Při vjezdu hned každého zaujme hasičská stříkačka na podvozku Tatra od THT Polička v provedení RAL 3024, dále jsou zde k vidění vozy od SPS Slatiňany a také od německého Zieglera. Z dalších firem je zde již zmíněný výrobce dýchací techniky Dräger , český producent ochranných oděvů DEVA a nesmíme zapomenout samozřejmě na Výzbrojnu požární ochrany.

Z ostatní automobilové techniky jsou již zde nejrůznější Liazky, Trambusy, Tatry a pochopitelně historické stříkačky. O automobilech přineseme podrobnější informace v průběhu víkendu, neb na letištní plochu stále najíždějí.

Tolik zatím první informace přímo z dění letošního ročníku akce Pyrocar 2008.

-wap-

Sdílet