Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Babice je za námi

Druhý ročník TFA Babice konaný 29. 8. 2009 ukázal, že hasiči rozhodně nejsou žádné cukrové panenky a ani vytrvalý déšť jim neublíží a nezabrání v podání suprových výkonů.

Na start letošního ročníku se nakonec postavilo jen 22 soutěžících, letos poprvé všichni v jediné kategorii a všichni s aktivním dýchacím přístrojem. Po startu soutěžící roztahovali šest extra těžkých mokrých hadic „B“, překonávali 2m bariéru, provedli 30 úderů 9kg kladivem v hammerboxu, přenesli dva 20kg kanystry přes kopeček, vystoupili na 3m lešení kam pomocí lana vytáhli 25kg zátěž, pokračovali k budově školy a posléze s dvěmi „C“ hadicemi v kotouči do třetího patra. Na závěr čekala na soutěžící poctivá 80kg figurína a její tažení do cíle.

Letošním vítězem se stal Zbyněk Kadlčík z JSDH Kněžpole následován Jiřím Mikuleckým z HZS SŽDC Česká Třebová. Na třetím místě skončil jediný „čtyřicátník“ ve startovním poli a to Petr Jokeš z JSDH Vysoké Mýto. Díky přízni sponzorů bylo oceněno 15 nejlepších.

Závěrem patří poděkování hlavně všem závodníkům za předvedené výkony v nelehkých podmínkách, sponzorům a organizátorům. Doufáme, že za rok se sejdem opět a v hojnějším počtu a lepším počasí.

Václav Janů, JSDH Babice u Uh. Hradiště

-kow-

Sdílet