Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V pražské Libuši hořel akumulátor od solárních panelů ve sklepě

V pátek 14. 6. 2019 ve 14:51 hod vyjela jednotka z modřanské stanice do ul. K lesu v pražské Libuši na kontrolu garáže, ze které vychází kouř.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár ve sklepních prostorech přilehlého domu a Krajské operační a informační středisko HZS hl. m. Prahy na místo vyslalo posilové jednotky. Dalším průzkumem bylo zjištěno, že ve sklepě hoří akumulátor od solárních panelů.

Zasažený objekt byl odpojen od el. energie, plynu i vody. Hasiči na likvidaci požáru, který se ve sklepě rozšířil, nasadili 1 C proud s pěnou, 2 vysokotlaké proudy a 1 proud s CO2. Po zapěnění sklepního prostoru a kontrole termokamerou byla v 16:26 hod ohlášena lokalizace.

Ve spolupráci s příslušnou MČ bylo pro 2 osoby z objektu zajištěno náhradní ubytování a během noci hasiči na místě pravidelně měřili koncentrace nebezpečných látek.

Na místě společně s Policií ČR zasahovaly profesionální jednotky z Modřan, Krče a Chodova, dobrovolná jednotka SDH Libuš a chemická služba z Petřin.

Během zásahu byly zraněny 2 osoby, z nichž 1 byla odvezena ZZS HMP do zdravotnického zařízení a po ošetření propuštěna.

Předběžná škoda byla vyšetřovatelem příčin požárů odhadnuta na 900 tis. Kč. Případ je dále v šetření policejních a hasičských vyšetřovatelů.

Kateřina Suchánská
HZS Praha
Sdílet