Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Prajzská liga 2020 již zná svého vítěze, finále proběhlo v Bohuslavicích

Dne 19. 9. 2020 proběhl poslední závod a velké finále TFA Prajzské ligy v Bohuslavicích v okrese Opava.

Letošní ročník sestával ze čtyř závodů, které se konaly na Hlučínsku, lidově na Prajzské. První závod se měl konal dne 16. 5. v Šilheřovicích. Tento závod byl však zrušen z důvodu Covid-19.

Druhým závodem byl závod TFA Bobrovníky, který se uskutečnil dne 22. 8. Třetím závodem byl závod TFA Hať. Posledním, tedy finálovým, závodem byl závod TFA Bohuslavice, který se uskutečnil 19. 9. 2020.

Letošní ročník byl určen pro kategorie: dorost, muži do 35 let, muži nad 35 let a ženy bez rozdílu věku.

V kategorii dorost se na třetím místě v rámci celé ligy umístil Martin Slanina z SDH Strahovice. Na druhém místě se umístil Tomáš Dámek z SDH Vratimov a vítězem kategorie dorost se stal Matyáš Ďurina z SDH Bohuslavice.

Kategorie žen měla toto výsledné pořadí. Na třetím místě se umístila Radka Malchárková z SDH Strahovice. Druhé místo obsadila Gabriela Martynková z SDH Český Těšín – Stanislavice. Vítězkou celé ligy se stala Petra Čaganová z SDH Nižní Lhoty.

Kategorii muži do 35 let opanovali tito závodníci: na třetím místě se umístil Václav Koterec z SDH Darkovice, na druhém místě pak David Pašek z SDH Bohuslavice a vítězem této kategorie se stal Adam Lukáš z SDH Šilheřovice.

V kategorii muži nad 35 let bylo výsledné pořadí toto: třetí příčku obsadil Zdeněk Janoš z SDH Hať, druhou příčku obsadil Miroslav Hanel z SDH Darkovice a vítězem kategorie se stal Marcin Zdziebło z PSP Zory.

Absolutním vítězem a majitelem krásného putovního poháru TFA Prajzské ligy se pro tento ročník stal Marcin Zdziebło z PSP Zory, který dokázal vyhrát dva závody v rámci ligy.

Na závěr finálového závodu v Bohuslavicích proběhlo vyhodnocení celé ligy. Závodníkům byly předány poháry za umístění v jednotlivých kategoriích a ceny.

Letošní rok byly navíc závody v Bobrovníkách, Hati a Bohuslavicích zařazeny do Poháru KSH MSK v TFA. Z těchto závodů se pak vybrali nejlepší závodníci, kteří budou reprezentovat Moravskoslezský kraj na MČR v TFA, které se uskuteční ve Svitavách.

Velké poděkování patří sponzorům, mezi něž patří DEVA, PROBO-NB, LUING PYREX, VOCHOC, GOODPRO, PROIZS, dále firma LANEX a prodejce zahradní a komunální techniky CHLEBIŠ. Konkrétní závody ze seriálu soutěží pak byly navíc podpořeny z rozpočtu Moravskoslezského kraje a z prostředků Krajského sdružení hasičů Moravskoslezské­ho kraje.

Díky těmto sponzorům se mohli závodníci radovat z krásných a velmi hodnotných věcných cen. Všem sponzorům patří velké díky.

Velké díky patří také administrátorům hasičského webu POZARY.cz a regionální televizi Hlucinsko.tv za mediální propagaci jednotlivých soutěží a celé ligy.

Více informací, výsledky TFA Prajzské ligy jsou k dispozici na Facebooku a v příloze článku.

Fotografie z jednotlivých kol poskytli: fotograf Kamil Bančík, SDH Hať, SDH Bohuslavice.

Ing. Zdeněk Janoš
za organizační tým TFA Prajzské ligy
Sdílet
Přiložené soubory
tfa 2020_bodovani_celkove.pdf zobrazit online PDF 2 MB