Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský žebřík se zvrhnul při nehodě

K vážné dopravní nehodě žebříku AZ 30 Iveco došlo před desátou hodinou večer v Praze.

Dne 19. 7. 2004 byl ve 21,52 hodin oznámen na operační středisko HZS hl.m.Prahy požár elektroinstalace v 9.nadzemním podlaží obytného domu v Praze 13, Trávníčkově ulici. Protože byl předpoklad reálného ohrožení nájemníků nejméně zplodinami hoření, byla na místo vyslána dvě družstva a automobilový žebřík AZ 30 z hasičské stanice HS 7 – Smíchov.
Žebřík jel na závěr kolony a použil světelná i zvuková výstražná zařízení a cestou po Jeremiášově ulici na křížení s Jáchymovskou se střetl s osobním automobilem Fiat 127. Po kolizi najel na obrubník dělícího pásu a převrátil se na bok, osobní vozidlo mělo deformovanou přední část. Osádku žebříku tvořili dva muži, v osobním voze byl jeden muž. Všichni tři utrpěli zranění, která byla charakterizována jako nikoli vážná, ale přesto byli odvezeni do FN Motol k vyšetření a ošetření. Následky nehody likvidovalo 2.družstvo HS 7 zasypáním vyteklých provozních kapalin a pomocí autojeřábu byl žebřík postaven na kola .
Požár elektroinstalace byl 1.družstvem HS 7 v zárodku likvidován sněhovými hasicími přístroji a hmotná škoda omezena na 10.000 Kč bez zranění osob. Příčinou byla technická závada elektroinstalace.
Škoda na AZ 30 Iveco je několikamilionová. Příčiny nehody šetří policie.

Informace: pplk.Václav Hladík tiskový mluvčí HZS Praha
Foto:Roman Půta HZS Praha
Sdílet