Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál Františka Fraita v extrémních sportech má vítěze, proběhl již po sedmadvacáté

Již XXVII. ročník Memoriálu Františka Fraita uspořádali zástupci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, České hasičské sportovní federace, Sportovního klubu hasiči Zlín a Odborového svazu hasičů.

Okolí obce Provodov na Zlínsku tak dnes patřilo hasičům a stalo se místem již tradičního sportovního klání. Tento závod je velkou zkouškou fyzické zdatnosti, vytrvalosti a zručnosti a také velkou prověrkou psychické odolnosti a týmové spolupráce.

Soutěž se koná každoročně k uctění památky zlínského profesionálního hasiče Františka Fraita, který zde tragicky zahynul. Hasiči u jeho pomníku zapálili svíčku a položili květiny.

Celkem soutěžilo 40 profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlínského, Moravskoslezského a Olomouckého kraje, startujících ve dvojicích. Závodníci museli zdolat těžký terén plný prudkých stoupání a hlubokých strží, skalní útvar, slanění lomu, traverz a především kilometry běhu a jízdy na horském kole.

Na prvním místě s časem 1:00:15 skončila dvojice složená z hasičů Zlínského a Moravskoslezského kraje (Beníček Matěj, Velička Petr), na druhém místě s časem 1:01:31 se umístili závodníci z Moravskoslezského kraje (Teslík Petr, Petreček Tomáš) a třetí příčku obsadila dvojice z Valašského Meziříčí (Čunek David, Tvrdoň David) s celkovým časem 1:02:32.

Všichni soutěžící obdrželi z rukou krajského ředitele Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Víta Rušara diplom a věcné dary. Vítězům krajský ředitel předal putovní pohár.

Všem závodníkům gratulujeme, neboť vzhledem k náročnosti terénu se vítězem stal každý ze soutěžících. Velké poděkování patří všem sponzorům soutěž, bez kterých by nebylo možné závod realizovat.

Příští rok v červnu se opět uvidíme na startu!

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
MFF_2023.xls zobrazit online XLS 160 kB