Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Třetí stupeň poplachu byl vyhlášen při požáru ve strojovně vzduchotechniky nemocnice v Jablonci nad Nisou

Ve středu 27. března 2024, několik minut po 11. hodině, byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje nahlášen požár v provozní budově jablonecké nemocnice.

Operační důstojník vyhlásil 3. stupeň požárního poplachu, na místo bylo vysláno celkem 9 jednotek požární ochrany. Ještě před příjezdem jednotek na místo události se z objektu samoevakuovaly celkem čtyři desítky osob.

Po příjezdu na místo události hasiči provedli průzkum místa zásahu a zjistili, že k požáru došlo ve strojovně vzduchotechniky ve 3. nadzemním podlaží jedné z provozních budov. Dvě osoby hasiči zachránili – vyvedli je ven z budovy za pomoci tzv. vyváděcích masek a předali je do péče zdravotníků.

Místo zásahu bylo rozděleno na dva úseky. K lokalizaci a likvidaci požáru hasiči nasadili 1 proud C. K dopravnímu vedení využili ustavenou výškovou techniku, vnitřní zásahovou cestou vedli přes dopravní vedení.

Zhruba ve čtvrt na jednu odpoledne velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru, o hodinu později byl požár zcela zlikvidován. K odvětrání objektu hasiči nasadili přetlakovou ventilaci. Příčina vzniku požáru a výše škody je předmětem vyšetřování.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči HZS Libereckého kraje ze stanice Liberec a Jablonec nad Nisou a JSDHO Maršovice, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Janov nad Nisou, Jablonec n. N. – Paseky, Jablonec n. N. – Proseč n. N., Lučany n. N.

Sdílet