Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Pavliš a Hartmann přestěhovala výrobu do nové, moderní haly, ve Chvaleticích vybuduje i administrativní budovu a sklady

Společnost Pavliš a Hartmann, největší výrobce požárních hadic a příslušenství, rozšiřuje výrobní kapacity a stěhuje postupně výrobu do nové, moderní haly. Většina pracovišť se do ní přestěhovala začátkem roku 2024.

Rozhodnutí společnosti Pavliš a Hartmann stavět novou halu padlo již v roce 2021. Přesun výroby z logisticky a kapacitně nevyhovujících prostor byl podle vedení společnosti nevyhnutelný. Začátkem roku 2023 stavba začala a začátkem roku 2024 se výroba a expedice přestěhovaly.

Hala poskytuje zaměstnancům moderní zázemí a výroba je uspořádána a organizována tak, aby odpovídala moderním standardům.

V hale je svařovna, kde vznikají rámy a svařence na většinu motorových strojů jako jsou plovoucí čerpadla, kalová čerpadla nebo přetlakové ventilátory. Další částí výroby je příprava materiálu a sklad hutního materiálu. Tady probíhá dělení materiálu a příprava pro další operace ve výrobě.

V nové hale je nové a moderní obráběcí centrum, kde vznikají odlitky a komponenty pro spojky, komory čerpadel, přechody nebo hydrantové nástavce. Firma disponuje jak moderními CNC stroji, tak staršími, ale prověřenými soustruhy na obrábění jednoduchých dílů třeba hydrantových systémů.

Nástrojárna slouží k udržování forem pro odlitky, jejich opravy nebo vývoj. Důležitou součástí výroby v nové hale je část pro navazování a kompletaci požárních hadic včetně navozování hadic vyrobených v dalším výrobním závodu firmy v Týništi nad Orlicí.

Součástí nové haly je i montážní dílna pro kompletaci rozdělovačů, spojek, armatur a ventilů. Výhodou nové haly je sklad a expedice, které jsou její součástí a navazují tak na výrobu. To je z logistických důvodů velkým přínosem v celém řetězci výroby. V hale je také vývojová dílna, kde vznikají nebo se připravují zcela nové či inovované produkty.

Firma Pavliš a Hartmann pokračuje s další výstavbou nového provozu ve Chvaleticích, kde na současnou novou halu naváže ve druhé etapě administrativní budova a nové sklady.

Sdílet