Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příbramská radnice opravuje hasičskou zbrojnici

Příbramská radnice nechala opravit hasičskou zbrojnici v městské části Březové Hory. Chce tak místním dobrovolným hasičům vytvořit důstojné zázemí.

Náklady na rekonstrukci se odhadují na 4,7 milionu korun, řekl starosta Ivan Fuksa.
Hrubá přístavba je už hotova. Opraví se i staré stodoly, sloužící jako garáž; v jedné z nich se například rozšíří vrata. Město letos na rekonstrukci zbrojnice vyčlenilo v rozpočtu tři miliony korun. Dodavatelská firma ale vyhrála výběrové řízení s částkou o 1,7 milionu korun vyšší. Práce chce však dokončit už letos, město by jí zbytek doplatilo až v příštím roce.
Březohorští hasiči mají od tohoto týdne také novou cisternu. Zasloužili se o ni ale sami, když si bývalý fekální vůz přestavěli svépomocí. Auto město kdysi pronajalo vodohospodářské společnosti. Když ho přestala používat, nabídla ho radnice hasičům. Dokázali z něj udělat vozidlo, které uvítali i jejich profesionální kolegové. „Tatrovku zařadí do záchranného systému,“ dodal starosta.
Staronové auto opatřené výkonným čerpadlem má cisternu o 11 metrech krychlových. Profesionální hasiči mají sice kvalitní stříkačku, ale s malou nádrží na vodu. Oba vozy se dají propojit, a vodní zdroj se tak podstatně zvětší, což urychlí zásah u požáru.
Sdílet