Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

NOVÉ FOTO: Hasičské vozidlo spadlo z mostu

Cisternové vozidlo Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje dnes havarovalo při kondiční jízdě na Třebíčsku. Vozidlo Mercedes Benz Atego CAS 20 ze stanice v Ivančicích na Brněnsku havarovalo na silnici z Mohelna do obce Kuroslepy.

Cisterna při výjezdu z pravotočivé zatáčky na most přes řeku Oslavu vyjela z jízdní dráhy, přerazila zábradlí a spadla do řeky. Vozidlo skončilo ve vodě převrácené částečně na bok a částečně na střechu. 37letý řidič – strojník, který jel s vozidlem sám, byl při nehodě lehce zraněn. Příčinu dopravní nehody šetří policisté.

K nehodě vyjely dvě jednotky hasičů ze stanice v Náměšti nad Oslavou a z Jaderné elektrárny v Dukovanech v Kraji Vysočina a také vyprošťovací automobil ze stanice v Lidické ulici v Brně. Hasiči zajistili místo nehody a protože u havarované cisterny byl zjištěn drobný únik provozních kapalin a pěnidla, řeku přehradili nornou stěnou, u které jímali unikající látky.

K vytažení cisternového vozidla z vody byly povolány těžké mechanismy specializované vyprošťovací firmy. Vyproštění hasičské cisterny z řeky Oslavy komplikuje její poloha, téměř 17tunová hmotnost a poškozená zadní náprava. Specialisté se pomocí tří jeřábů snaží hasičské vozidlo nejdříve postavit na kola a teprve poté ho vytáhnou nahoru. Odstraňování následků nehody proto zřejmě potrvá až do pozdních odpoledních hodin.

Cisternové vozidlo havarovalo při kondiční jízdě v rámci zajíždění. Vozidlo Mercedes Benz Atego CAS 20 bylo pořízeno v závěru roku 2010 nákladem přes pět milionů korun. Při nehodě bylo vozidlo silně poškozeno – přesný rozsah škod bude možné určit až po odborné prohlídce.


Tisková zpráva Policie ČR

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 11. února mezi obcemi Mohelno a Březník. Sedmatřicetiletý řidič jel s hasičskou cisternou značky Mercedes Atego směrem od obce Mohelno na Březník. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla a na namrzlé vozovce dostal smyk. Na mostě prorazil zábradlí a s vozem sjel do řeky Oslavy.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a s lehkým zraněním byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice k ošetření. Celková škoda byla vyčíslena na tři milióny korun. Silnice mezi Mohelnem a Březníkem bude z důvodu vyprošťování vozidla ještě nejméně do 17.00 hodin uzavřena.


Reportáž o nehodě na serveru tn.cz


Sdílet