Sobota 18. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič na místě podlehl utrpěným zraněním

V pondělí 10. října, minutu po patnácté hodině, byla na operační a informační středisko hasičů oznámena těžká dopravní nehoda, jež se stala ve Velké Skrovnici – na silnici z Rozsochy na Choceň.

Devětadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Škoda 110L z dosud nezjištěné příčiny přejel do protisměrné části komunikace, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Iveco s návěsem čtyřiatřicetiletého řidiče. Řidič škodovky utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterými na místě podlehl. Druhý řidič byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Jeho zranění se naštěstí vyloučilo. U řidiče osobáku byla nařízena soudní pitva, která zjistí i to, zda byl muž pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u řidiče nákladního vozidla byla s výsledkem negativním.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí a Svitav, kteří vyprošťovali automobily pomocí jeřábu a dále dobrovolní hasiči z Brandýsa nad Orlicí. Komunikace byla v době nehody zcela neprůjezdná. Odstraňování následků nehody trvalo až do 19.56 hodin.

Policie ČR: Předpokládaná škoda je v současné době odhadována na 55.000 korun. Technická závada nebyla ohledáním zjištěna ani řidičem nákladního vozidla uplatněna. Kriminalisté na místě zajistili osobní vozidlo, které bude podrobeno znaleckému zkoumání. Okolnosti příčiny srážky jsou předmětem šetření.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet