Úterý 19. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak proti autobusu

Dopravní nehoda motorového vlaku s linkovým autobusem v obci Zbuzany, 12 zraněných.

Dne 9. 12. 2002 jednotka vyjela na ohlášenou nehodovou událost do žst. Zbuzany vozidlem CAS TA/27 MB v počtu 1+3 a vozidlem TA 1 NDC v počtu 1+ zaměstnanec RIGI.

Po příjezdu na místo události průzkumem zjištěno, že se jedná o střet autobusu MHD Praha a osobního motorového vlaku č. 810 320 – 2, DKV Louny, na chráněném žel. přejezdu.

Při střetu došlo ke zranění dvanácti cestujících, z toho 9 lehce a 2 středně těžce. a vykolejení osobního motorového vlaku. Na místě zasahuje SDH Ořech, HZS Praha – Západ a dále na místo povolán jeřáb AD 28 z HZS Beroun. Dále na místě ZZS, která po poskytnutí 1. pomoci převáží 11 zraněných cestujících na ošetření do Nemocnice František a Motol.

Na místě PČR. Jednotka provedla zajištění místa nehody, odpojení baterií a zasypání vozovky. Na místo povolán v 10.05 hod. pracovník OPŘ. Dále se na místo dostavuje pomocný nehodový vlak a vyšetřovací skupina.

Po nafocení místa vyšetřovatel povoluje odstranit následky dopravní nehody. Jednotky ve spolupráci s posádkou PNV za pomoci jeřábů provádějí nakolejování osobního motorového vlaku.

Po ukončení nakolejování PNV odtahuje osobní mot. vlak do depa. Jednotky dále provádějí vyprošťování autobusu z příkopu. Po ukončení činnosti, proveden úklid silnice a jednotka se vrací zpět na základnu.

Škoda na ČD 600 000kč, škoda na autobusu 300 000kč.

Příčina střetu v šetření.
Sdílet